Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (1946)                                                                    

is auteur en journalist en schreef totnogtoe een oeuvre van bijna dertig boeken bij elkaar, waarvoor ze diverse literaire bekroningen kreeg. De meeste daarvan zijn kinder- en jeugdboeken. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op literatuur voor volwassenen. Al haar werk voor volwassenen is in het Duits vertaald en kent een groot succes. 'De buitenkant van Meneer Jules' werd reeds in 16 talen vertaald. Als journalist heeft ze zich toegelegd op vaak taboedoorbrekende verhalen over menselijk lief en leed. Ze is moeder van drie volwassen kinderen en heeft zes kleinkinderen.

In mei 2016 verscheen haar nieuwe boek Wat vooraf ging. Een openhartige roman en biografie van haar moeder én van zichzelf. Daarnaast verscheen er een heruitgave van haar debuut Het verkeerde keelgat ter ere van haar 70ste verjaardag in maart 2016. 

1 maart 2017 trok ze samen met Kurt Defranq naar Stellenbosch, Zuid-Afrika om daar de theatermonoloog van De buitenkant van meneer Jules te presenteren op het Woordfees-festival. Haar avonturen en bevindingen verschenen op de VrijdagBlog.

 

Bekijk hier haar website. 

Over Het verkeerde keelgat:

'De stijl is prachtig met hier en daar fijnzinnige humor en beeldende zinnen.' - Biblion

'Het verkeerde keelgat is een waar kunstwerkje van de juiste woorden en de juiste gevoelens verpakt in stilte.' - Lezers tippen lezers

'De personages in het boek zijn zo echt weergegeven dat ze tot leven komen.' - De Boekenkast

Over Wat voorafging:

'Het belet niet dat deze roman een volwaardige plaats verdient tussen het immense aanbod moederliteratuur in onze letteren.'  ★★★ - Dirk Leyman, De Morgen

'Wat voorafging is een intiem, subtiel en liefdevol portret van twee gevoelige zielen die levenslang naar elkaar gehunkerd en gezocht hebben.' - Ansiel

'Het geeft een indringend beeld van een moeder-dochterrelatie, waarin de lezer vanaf het begin wordt meegenomen.' - Biblion

'niet alleen hartverscheurend, in de zin van een schreeuw om liefde, maar ook hartverwarmend' - Baarns Dagblad

'Wat voorafging van de Vlaamse Diane Broeckhoven is een indringende terugblik op de levens van de schrijfster en van haar moeder.' - Literair Nederland

'Broeckhoven heeft de autobiografie intiem en oprecht beschreven waardoor het diepe indruk zal maken op iedere moeder en iedere dochter, maar zeker ook op vele anderen. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat het bij een stempel op mijn ziel heeft achtergelaten.' - 

'Wat voorafging schetst met grote eerlijkheid en diep mededogen de moeilijke relatie van Diane met haar moeder. En daarmee raakt ze aan een verdriet dat wel eens het taboe van een hele generatie zou kunnen zijn.' Lees hier het interview van Diane Broeckhoven met Kirstin Vanlierde van De Bond, juni 2017.

Over Niemand heeft het gedaan

'Prachtig hoe Diane Broeckhoven die tegenstrijdige gevoelens laat doorklinken in de woorden van Bonnie en van Niemand.' - Mijn Boekenkast

Bibliografie

De buitenkant van Meneer Jules (2009)
Kruisweg (2009)
Vergrijzing (2011)
Hoed u voor namaak (2012)
Wat ik nog weet (2013)
De poppendokter (2014)
P.S. Oorlogsherinneringen van Paula Semer (2015)
Het verkeerde keelgat (2016)
Wat vooraf ging (2016) 
Niemand heeft het gedaan (september 2017)

Bron: Van Debutant tot Bestseller