Nieuws

'Els Ampe schrijft debuutroman'

Els Ampe heeft een roman geschreven. Na drie jaar schrijven en schrappen tot in de vroege uurtjes, stelt de Brusselse mobiliteitsschepen trots haar eerste debuutroman voor. "Het is een kinderdroom die uitkomt."

Bron: www.hln.be

Els Snick schrijft over De Visscherie

'De Visscherie, een monument waar honderden koppeltjes hun huwelijksfeest vierden en tal van familiefeesten plaatsvonden, opende voor de allerlaatste keer de deuren vooraleer alles tegen de vlakte gaat.' Lees meer via Knack.be

Els Snick groeide daar op en zal voor Uitgeverij Vrijdag het verhaal opschrijven van haar ouderlijk huis. In de loop van 2018 verkrijgbaar bij uw boekverkoper.

Senegalese hoogleraar Souleymane Bachir Diagne overschouwt de filosofie in de islamwereld - De Morgen

'"Oké, laat dit van bij aanvang duidelijk zijn”, zegt Souleymane Bachir Diagne, nadat ik hem gevraagd heb waarop dat vraagteken in de titel van zijn Filosoferen in de islam? slaat. “Waar mijn boek níet over gaat, is de filosofie van de islam. Waarom je vijf keer per dag moet bidden interesseert me niet. Dat is eerder een theologische dan een filosofische vraag. Waar ik het wel over heb, is filosofie in de islamitische wereld.' Lees het volledige interview hier.

Bron: De Morgen

Filmrechten 'Happening' verkocht aan Eyeworks

Roman HAPPENING Johan Swinnen maakt belangrijke kans op verfilming

Eyeworks Film & TV Drama, belangrijke speler in de Vlaamse biosocoop- en tv-industrie en bekend van de tv-reeksen als ‘Eigen Kweek’, ‘Vermist’ en ‘Cordon’ en de films ‘Het Vonnis’, ‘Marina’ en ‘Het tweede gelaat’, heeft de filmrechten gekocht van de debuutroman ‘Happening. De aanslag in de Inno’ van de Antwerpse schrijver Johan Swinnen.

Deze aankoop betekent voor de 63-jarige auteur én filmfanaat, die jarenlang foto- en filmgeschiedenis doceerde aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de School of Arts van de AP Hogeschool Antwerpen, dat de verfilming van zijn roman als tv-reeks of als bioscoopfilm wordt voorbereid.

Peter Bouckaert, Managing Director Eyeworks Film & TV Drama:

Bron: Uitgeverij Vrijdag

Zita Theunynck over haar debuutroman 'Het wordt spectaculair. Beloofd.'

“Een goeie roman schrijven is op een surfplank een moeras oversteken, in een kano de Veldstraat afvaren, vanuit het zwarte gat de zon van dichtbij zien opgaan. Zita Theunynck heeft met haar debuutroman de surfplank gevonden, de kano ontdekt, en de zon bekeken.” Aldus Herman Brusselmans. Meer reden hadden we niet nodig om met Zita Theunynck te praten over haar debuutroman ‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’ 
Lees meer.

Bron: CharlieMag

Analyse: Is de brand in de Innovation de eerste terreuraanslag in België? - Ivan De Vadder

Vijftig jaar na het inferno blijft de brand in de Innovation in Brussel zorgen voor spannende interpretaties. Ook bij Johan Swinnen die als 13-jarige jongen zijn beide ouders toen verloor. Hij schreef een roman en bestempelt de brand als een linkse terroristische aanslag. Ivan De Vadder was nieuwsgierig en onderzoekt deze these. Lees meer.

Bron: De Redactie

Voorpublicatie 'Verzwegen verlangen'

De Vlaamse beeldvorming van holebi's: 'Het onderwerp kwam niet aan bod in de krant, op radio of tv'

Deze maand verschijnt een boek over de geschiedenis van homoseksualiteit in België. Weekend.be biedt u een voorpublicatie aan van Verzwegen Verlangen, over de moeizame beeldvorming van holebi's in Vlaamse literatuur, film en tv.

Lees het hier.

Jonas Roelens over Verzwegen verlangen bij Hautekiet

In de autonome Russische republiek Tsjetsjenië is een heksenjacht aan de gang op homoseksuelen. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn de afgelopen maanden zo'n tweehonderd mannen opgepakt bij razzia's, en afgevoerd naar kazernes waar ze werden gemarteld.

Zulke praktijken zijn vandaag in ons land ondenkbaar, maar in de Middeleeuwen belandde je als homoseksueel in onze contreien nog op de brandstapel. En ook de eeuwen daarna werden homoseksuelen als zondig of ziek benaderd.

In het boek ‘Verzwegen Verlangen’, dat woensdag wordt voorgesteld, brengen Wannes Dupont, Elwin Hofman en Jonas Roelens de geschiedenis van de homoseksualiteit in België in kaart. En wat blijkt? Homoseksualiteit is een thema dat slechts met mondjesmaat publiekelijk bespreekbaar werd.

Bron: Radio 1

De botten van de Borinage bij Vroege Vogels en Interne Keuken

Haast elke Belg bezoekt het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. De iguanodons van Bernissart staan op ieders netvlies gebrand. Ook Sandra Cordier was gefascineerd door de vondst van de iguanodons in 1878. Ze gaat op zoek naar het verhaal áchter de skeletten. Ze wil achterhalen waar die vandaan komen en welke weg zij letterlijk en figuurlijk hebben afgelegd sinds hun ontdekking en opgraving. Ze dook bibliotheken en archieven in, bestudeerde originele illustraties en praatte met nabestaanden van de ontdekkers. Ze staat ook stil bij de toekomst van de skeletten en gaat na of de mijngang van Bernissart ooit nog wordt opengegooid voor verder onderzoek. Beluister haar verhaal bij het radio-programma Vroeg Vogels en Interne Keuken. 

Hoe is het met Ellen G?

Thrillerlerzers interviewde haar: 

Toen ik Ellen Gerretzen vroeg of ik haar mocht interviewen voor de topic “Hoe is het met? “ voor Thrillerlezers.nl reageerde Ellen Gerretzen gelijk enthousiast en wilde graag meewerken. In 2011 verscheen haar debuutBloedbruiloft. Ellen Gerretzen heeft inmiddels 4 boeken op haar naam staan. Ik begon in haar eerste boek en ik kon niet meer stoppen. SchaduwspelVerdorven enManzanilla moesten er ook aan geloven. Ik kan jullie zeggen: ik heb er geen spijt van. Ik zit met smart te wachten op boek 5. Voor een thrillerliefhebber is dit een geweldige serie.

Lees hier het volledige interview.

Bron: http://www.thrillerlezers.nl/index.php/2017/02/17/hoe-is-het-met-ellen-gerretzen/
Inhoud syndiceren