Nieuws

"War on drugs is schadelijker dan drugs zelf" - Peter Muyshondt in De Morgen

Hoe zinvol is de repressieve aanpak van drugshandel in Antwerpen?

Door meer in de haven te controleren en de geldstromen van de drugsmaffia droog te leggen, schakelt de war on drugs in Antwerpen een versnelling hoger. Een logische stap voor burgemeester Bart De Wever, die Marokkaanse drugsfamilies uit Borgerhout met de vinger wijst, nutteloos volgens insiders. "Een oorlog tegen drugs creëert juist een lucratieve markt." Lees het volledige artikel via DeMorgen.be

Ex-undercoveragent schrijft een boek: "Het waren de beste jaren van mijn leven"

 Ex-undercoveragent schrijft een boek: "Het waren de beste jaren van mijn leven"

Alpha 022 is de titel van het spannende boek van een ex-undercoveragent. De man beschrijft zijn werk in kringen van moordenaars, drugstrafikanten, boekhouders en hormonendealers. “Het waren de beste jaren van mijn leven.” Het is het verhaal van een flik in criminele middens of een snelcursus vertrouwen winnen van bendeleiders en gangsters. Het verhaal van de realiteit die soms straffer is dan de fictie, lectuur crime de la crime.

Tom De Smet schreef het levensverhaal van geheimagent Alpha 022. Nu verkrijgbaar.
Lees het volledige artikel hier.

Bron: VRT.be

Interview. Undercoveragent Alpha 022 won het vertrouwen van het 'Monster van het Waasland'

'Ik werd de vriend van een seriemoordenaar'

Interview. Undercoveragent Alpha 022 won het vertrouwen van het 'Monster van het Waasland'

Een jaar lang leefde agent Alpha 022 als zuipschuit in Vrasene. Zijn missie: bevriend geraken met seriedoder Claudy Pierret, bijgenaamd het Monster van het Waasland. Het lukte. Pierret werd gevat en veroordeeld voor twee gruwelmoorden. Maar Alpha 022 denkt dat hij er meer pleegde.

Lees het volledige interview via DeMorgen.be

 
Bron: VRT.be

DE STUDENTE is genomineerd voor de Bronzen Uil 2017

De Bronzen Uil is een prijs van 5.000 euro voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een boek dat verscheen tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2017. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans. 

De zeven genomineerden voor De Bronzen Uil 2017 zijn: 

Elise Wuyts met De studente (Vrijdag)

John-Alexander Janssen met Een verhaal uit Zonnestad (De Arbeiderspers)

Gerrit Janssens met Twaalf (AmboIAnthos)

Lieke Kézér met De afwezigen (De Arbeiderspers)

Emy Koopman met Orewoet (Prometheus)

Haro Kraak met Lekhoofd (Atlas Contact)

Dimitri Leue met Het Lortchersyndroom (Manteau)

Je kan stemmen voor jouw favoriete debuut. Niet onbelangrijk, want de debutant met de meeste stemmen achter zijn/haar naam ontvangt op 14 oktober de Publieksprijs De Bronzen Uil. En wie weet win jij dan wel een boekenpakket met de zeven genomineerde boeken?

Bron: Het Betere Boek

IN HET MUSEUM is genomineerd voor de Zeeuwseboekenprijs

De tien boeken, die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017, zijn bekend. De jury heeft uit de 76 inzendingen de volgende titels geselecteerd (in alfabetische volgorde op titel):

- Alle gedichten - Hans Verhagen

- Bramen plukken - Wim Hofman

- Dode varkens - Ben Vranken 

- De drager - Jan Vantoortelboom

- Dromer - Saskia Maaskant

- Een getekend leven, Reimond Kimpe - Lo van Driel

Bron: Jan van Damme - PZC

'Mijn broer stierf aan overdosis. En toch zeg ik: maak alle drugs legaal' - HLN

Twee broers. De ene studeert criminologie en maakt carrière bij de politie. De tweede raakt zwaar verslaafd aan heroïne en sterft aan een overdosis. Wie denkt dat dit van de eerste broer een fervent voorstander heeft gemaakt van de 'war on drugs', vergist zich. "Het is hoog tijd dat alle drugs gelegaliseerd worden", zegt hoofdcommissaris Peter Muyshondt. "Oók heroïne." Lees meer.

Uitgeverij Vrijdag wordt vanaf 2018 uitgever van DW B

DW B, het literair-culturele tijdschrift Dietsche Warande & Belfort, is na De Gids het oudste literaire tijdschrift uit het Nederlandse taalgebied. Onder hoofdredactie van Hugo Bousset is DW B inmiddels een laboratorium voor de kruisbestuiving van literatuur en andere kunstvormen, op papier zowel als digitaal en met een regelmatig aanbod van podiumactiviteiten. DW B is bovendien een van de grootste literaire tijdschriften met een constante verkoop van 1 000 exemplaren. In de redactie werken talenten als Charlotte van den Broeck, Koen Peeters, Yves Petry, Maud Vanhauwaert, Peter Vermeersch, Elma van Haren en Peter Verhelst mee aan voortdurende kwaliteit, relevantie, relevatie en innovatie.

Uitgeverij Vrijdag biedt sinds 2008 als onafhankelijke literaire uitgeverij een forum voor authentieke meningen & verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en visie bieden. Stijlvol, vernieuwend en verrassend.

Studente geneeskunde debuteert met roman DE STUDENTE - HLN

'De 22-jarige Elise Wuyts uit Schoten heeft haar debuutroman 'De Studente' voorgesteld. Wuyts - zelf een studente Geneeskunde - kan het nog altijd niet vatten dat uitgeverij Vrijdag haar boek wil publiceren. "Ik was al bijna vergeten dat ik iets had opgestuurd, de interesse van de uitgever was een aangename verrassing", glimlacht Elise.' Lees meer via HLN.be

'Els Ampe schrijft debuutroman'

Els Ampe heeft een roman geschreven. Na drie jaar schrijven en schrappen tot in de vroege uurtjes, stelt de Brusselse mobiliteitsschepen trots haar eerste debuutroman voor. "Het is een kinderdroom die uitkomt."

Bron: www.hln.be

Els Snick schrijft over De Visscherie

'De Visscherie, een monument waar honderden koppeltjes hun huwelijksfeest vierden en tal van familiefeesten plaatsvonden, opende voor de allerlaatste keer de deuren vooraleer alles tegen de vlakte gaat.' Lees meer via Knack.be

Els Snick groeide daar op en zal voor Uitgeverij Vrijdag het verhaal opschrijven van haar ouderlijk huis. In de loop van 2018 verkrijgbaar bij uw boekverkoper.

Inhoud syndiceren
Comments