Boekvoorstelling 'Onvoltooid' - 24 mei
Uitgeverij Vrijdag en Gie Bogaert nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van Onvoltooid op dinsdag 24 mei in De Boekuil.
Met veel plezier melden we dat in juni 2022 de langverwachte derde druk van Duizend bommen en castraten verschijnt. Het lovend ontvangen levenswerk van strippionier Jan Smet over censuur in de strip is binnenkort opnieuw verkrijgbaar bij uw favoriete boekverkoper.
'Tussentaal is een zelfportret met kleuren, twijfels,romen, hersenkronkels, taal en muziek als bouwstenen. De gevoelens zijn doorleefd en kristalhelder, vastgelegd in ontegenzeggelijk hedendaags taalgebruik.' - De jury van de C. Buddingh'-prijs
Dominique Biebau staat met zijn nieuwste literaire thriller op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs. Het mollenfeest is een ijzingwekkend verhaal over geheimen en schaduwen die tussen mensen en bomen hangen.
Uitgeverij Vrijdag en Gie Bogaert nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van Onvoltooid op dinsdag 24 mei in De Boekuil.
Benieuwd naar de nieuwe titels van Uitgeverij Vrijdag? We lichten alvast een tipje van de sluier met deze leesfragmenten.
Onvoltooid is een delicaat en tegelijk indringend verhaal – gebaseerd op ware gebeurtenissen – over afkomst en verwantschap, waarheid en leugen, hoop en teleurstelling, maar vooral is het een hartroerende geschiedenis over de herinnering aan dat altijd weer ongrijpbare verlangen dat we intimiteit noemen. Lees hier alvast het eerste hoofdstuk.
Laat je verrassen en dompel je onder in de bijzondere wereld van de urgentiegeneeskunde in 112 verhalen. Stef Vanlee vertelt in dit boek waargebeurde verhalen met een vaak dramatische afloop, verrassende ontknopingen en bizarre gebeurtenissen. De eerste twee verhalen krijg je hier als voorproefje.
Vrouwen♥voetbal vertelt het (vaak frustrerende) parcours van het vrouwenvoetbal: van speelsters met schuilnamen over WK-matchen van amper tachtig minuten tot de geboorte van de Red Flames. Lees hier alvast het eerste hoofdstuk.
In Willem Elsschot in Parijs neemt Eric Rinckhout ons mee op een wandeling door het Parijs van toen: de metropool van de innovatie, de ville lumière met haar metro, cinema’s, grootwarenhuizen en welig tierende prostitutie. Waar alles te koop was: het geknipte decor voor Elsschots Villa des Roses.
Waan je in het Antwerpen van de negentiende eeuw in Rollekind, de debuutroman van Carolien van 't Hof. Een verhaal over hoe geschiedenis de toekomst wil bespelen en hoe hedendaagse thema’s als emancipatie, ontheemding en pandemie nooit nieuw zijn geweest. Ontdek hier een voorproefje.
In Tijl Uilenspiegel van Walter van den Broeck, een vrije bewerking van Charles De Costers klassieker La Légende d’Ulenspiegel, ziet Tijl, bij terugkomst uit Rome, zijn vader op de brandstapel staan. Hij sluit zich aan bij de geuzen die de folteraars bestrijden in de eeuw van de heksenjachten. Lees hier het begin van dit verhaal.
bij Tussentaal
Op maandag 28 februari stelde Esohe Weyden haar debuutbundel Tussentaal voor in KAS (Kunst aan de Stroom). Uitgever Marie-Lynn Herpoel zorgde voor een warm welkom. Tom De Cock ging in gesprek met Esohe Weyden, waarna de auteur een performance gaf uit haar bundel. De muziek werd verzorgd door gitarist en singer-songwriter Lennert Merckx. Foto's door Josefien Bouw van Team Tuesday.
Tijdens de boekvoorstelling van Tussentaal geeft uitgever Marie-Lynn Herpoel een inleiding bij de dichtbundel van Esoh Weyden. Zo vertelt ze het verhaal van hoe Tussentaal tot stand kwam.
bij Straatkat
De zeventienjarige Maysa Ahidar uit Brussel was zo geraakt toen ze Straatkat las, dat ze tijdens de boekvoorstelling haar ervaringen wilde delen. Als dochter van een Belgisch-Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder herkende ze zich volledig in Yasmina's verhaal. Hier lees je Maysa's mooie woorden.
Tijdens de boeiende avond over Straatkat vertelde uitgever Marie-Lynn Herpoel, die het boek als eerste las, over het ontstaan van het boek en de fijne samenwerking met Yasmina El Messaoudi. Hieronder vind je haar welkomstwoord.
Op donderdag 24 maart stelde Yasmina El Messaoudi haar boek Straatkat voor in boekhandel De Zondvloed in Mechelen. Uitgever Marie-Lynn Herpoel, die het boek als eerste las, zorgde voor een inleiding. Xavier Taveirne las namens Leo Peeters, ere-burgemeester van Kapelle-op-den-Bos, voor over Yasmina's geboortedorp en sprak daarna met auteur Yasmina El Messaoudi en Fatma Taspinar over opgroeien tussen twee culturen en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat. Ten laatste deelde 17-jarige Brusselse straatkat Maysa Ahidar haar ervaring met het boek. Voor haar was het verhaal van Straatkat erg herkenbaar. Wannes en Steve verzorgden de muziek.
bij Alles Valt
Waarom de titel Alles valt zo treffend is voor het werk van Sylvie Marie? Uitgever Marie-Lynn Herpoel dook in het oeuvre van Sylvie Marie en kwam met een verrassend antwoord in haar welkomstwoord op de boekvoorstelling van Alles valt.
Tijdens de boekvoorstelling van Alles valt, een speels gestileerde roman van Sylvie Marie, gaf Lise Delabie een introductie bij het boek. Lees hieronder haar speech.
bij Mooi zijn en zwijgen
Tijdens de boekvoorstelling van Mooi zijn en zwijgen geeft filmliefhebber en acteur Michaël Pas een inleiding bij het boek en blaast hij de loftrompet voor Anke Brouwers. Je leest zijn welkomstwoord hier.
Anke Brouwers schreef met Mooi zijn en zwijgen een boek over machtige vrouwen in de Amerikaanse stille film. Tijdens de boekvoorstelling in boekhandel De Groene Waterman licht ze toe waarom ze dit boek wilde schrijven. Lees hieronder haar speech.
bij De man die van mensen hield
Tijdens de boekvoorstelling van De man die van mensen hield namen verschillende sprekers het woord, waaronder biograaf Chris Ceustermans. Lees hieronder de speech die hij gaf bij de feestelijke presentatie zijn biografie over Emmanuel de Bom.
Tijdens de boekvoorstelling van De man die van mensen hield namen verschillende sprekers het woord, waaronder Geert van Istendael. Lees hieronder de speech die hij gaf bij de feestelijke presentatie van de biografie die Chris Ceustermans schreef over Emmanuel de Bom.
bij Voor moedertaal en vaderland
Bij de lancering van Voor moedertaal en vaderland, de biografie van Hendrik Conscience door Johan Vanhecke, gaf uitgever Rudy Vanschoonbeek onderstaande speech.
Tijdens de boekvoorstelling van Voor moedertaal en vaderland gaven verschillende sprekers een speech, waaronder Nele Hendrickx, directeur van het Letterenhuis. Lees hieronder haar welkomstwoord.
Tijdens de boekvoorstelling van Voor moedertaal en vaderland gaven verschillende sprekers een speech, waaronder auteur Johan Vanhecke. Lees hieronder de speech die hij gaf bij de feestelijke presentatie van zijn Conscience-biografie.
Tijdens de boekvoorstelling van Voor moedertaal en vaderland gaven verschillende sprekers een speech, waaronder burgemeester Bart De Wever. Lees hieronder de speech die hij gaf bij de feestelijke presentatie van de Conscience-biografie van Johan Vanhecke.