Kan 't niet laten, koolhydraten: Zoete aardappel-tacobowl

It was worth it! Het gevoel geen spijt te hebben. Achteraf blij zijn met de keuze die je hebt gemaakt. Van de koolhydraatrijke gerechten in Keuken van Sou kun je niet afblijven, maar dat zal je ook niet erg vinden. Met andere woorden: raak zonder spijt de koolhydratentel kwijt.

They see me bowling, they hating. Met deze zoete aardappel-tacobowl gooi je altijd strike! Door de hemelse combinatie van gekruid gehakt, crushed nachos, zure room, pittige srirachasaus en smeuïge avocado is het net een Mexicaans feest in een kommetje. Elke hapje smaakt vrijwel direct naar meer!


Zoete aardappel-tacobowl

Bereidingstijd: 40 minuten

INGREDIENTEN
voor 2 personen


2 zoete aardappelen
2 avocado’s
200 g rundergehakt
150 g champignons
60 g zure room
10 tortillachips
1 ui
2 teentjes knoflook
3 takjes verse koriander
1 el sriracha
1 el zwarte sesamzaadjes
1 tl jalapeño
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde peterselie
1 tl Italiaanse kruiden
½ tl zout
½ tl zwarte peper
½ tl komijnpoeder
Zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de zoete aardappelen en snijd in middelgrote blokjes.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zoete aardappel erover en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.

Maak de champignons schoon en snijd in schijfjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de jalapeño fijn.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een ruime pan.

Bak het gehakt tot het lichtbruin kleurt.

Voeg de ui, het paprikapoeder, het komijnpoeder, de gedroogde peterselie en de Italiaanse kruiden toe en roer. Breng op smaak met de zwarte peper en het zout.

Voeg de champignons, de knoflook en jalapeño toe. Roer en laat 5 minuten bakken.

Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel over twee kommetjes.

Schep het gehakt met de groenten op de zoete aardappel.

Verwijder de pit en schil van de avocado. Snijd in schijfjes en verdeel over het gehakt.

Hak de koriander fijn en verkruimel de tortillachips.

Werk de bowl af met een toefje zure room, de sriracha, de tortillachips, de koriander en de zwarte sesamzaadjes. Smullen maar!


Meer recepten van Soumia Aattaoui

Keuken van Sou

Hoe je je voelt, beïnvloedt wat je wil eten. De populaire foodblogger Soumia Aattaoui nam dit als uitgangspunt voor haar kookboek Keuken van Sou. Het doel? Jou gerechten aanreiken waar je op dat moment nood aan hebt. Het resultaat? Een kookboek met zeventig verrukkelijke en originele recepten, ingedeeld naargelang jouw gemoed.

Eten dat troost. Eten dat energie geeft. Eten dat nostalgisch maakt. Eten dat mensen samenbrengt. Eten dat doet dromen over verre oorden. Eten om te delen. Keuken van Sou bevat het allemaal. Geïnspireerd door de wereldkeuken, met een bijzondere aandacht voor haar Marokkaanse roots, geeft Soumia aan elk recept een moderne en eigenzinnige twist. Van batbot bocadillo en biryani, over chicken tikka masalabroodjes en mac & cheese fajita’s, tot wortelcakecookies en churrosrolls: elk gerecht is om duimen en vingers bij af te likken.

Bovendien zijn de recepten geschreven met een vleugje humor. Soumia’s kenmerkende woordgrapjes en geestige verhaaltjes zullen ongetwijfeld een glimlach op jouw gezicht toveren. Lach, eet en geniet!