Boekvoorstelling Hij komt terug - 27 februari

Op dinsdag 27 februari stellen we met veel plezier het romandebuut van Frederik Hautain aan je voor in De Optimist in Leuven. Van harte welkom om 20u00.

Hij komt terug is een schurende en toch ontroerende roman over onmacht, traumasporen en de onmogelijkheid om je bestaan uit te wissen. Een verhaal dat nog lang blijft nazinderen.


Uitgeverij Vrijdag en Frederik Hautain nodigen je uit voor de boekvoorstelling van Hij komt terug.

 

Programma

Redacteur Silke Van Heymbeeck verwelkomt
Lieselotte Bijnens (actafabulaest.com) interviewt de auteur
Frederik Hautain leest voor en signeert zijn boek


Hij komt terug

De jonge statisticus Oskar Metsiers wil van de wereld verdwijnen. Meer zelfs: hij moet. Het noodlot heeft hem immers vaak genoeg getroffen. Alleen als hij alles achter zich laat, kan hij uit de klauwen van de dood blijven.

Oskar trekt naar Vlieland, een plaats los van alles, in een ander land, waar weinig mensen wonen, maar waar hij de taal nog steeds machtig is. Hij vindt er onderdak bij Iwan, een taxidermist die gespecialiseerd is in het opzetten van meeuwen, en bouwt in de luwte een nieuw, bescheiden bestaan uit.

Tien jaar lang gaat alles beter, totdat Oskar op een dag gevonden wordt door het thuisfront en de vraag krijgt terug te keren. Oskar beschouwt de uitnodiging als een kans om de banden met het verleden voorgoed door te knippen en gaat erop in. Dat had hij beter niet gedaan.

Hij komt terug is een schurende en toch ontroerende roman over onmacht, traumasporen en de onmogelijkheid om je bestaan uit te wissen. Een verhaal dat nog lang blijft nazinderen.


Frederik Hautain

Frederik Hautain (1983) is schrijver, scenarist en dichter. Hij is wars van hokjes en graag op diverse fronten actief. Zo publiceerde hij eerder de graphic novels De Walvis en Meisjes van Medusa, en verscheen zijn poëzie onder meer in Het Liegend Konijn. Zijn kortverhaal ‘Een verdwijnen’ haalde de finale van Het Rode Oor. Hij komt terug is zijn literaire debuut.