Boekvoorstelling 'Verloren' - 1 april

Extra boekvoorstelling Verloren in De Groene Waterman!

Aangezien de boekvoorstelling van Verloren van Ingrid Vander Veken in het Fakkeltheater volledig volzet is, hebben we een extra voorstelling ingelast. U bent van harte welkom op zaterdag 1 april in de kelder van De Groene Waterman.


Programma

  • Lien Van de Kelder interviewt de auteur

  • Kevin Van Staeyen speelt klezmer

  • Ingrid Vander Veken leest een fragment

Locatie: in de kelder van De Groene Waterman (Wolstraat 7, 2000 Antwerpen)

Datum: zaterdag 1 april

Aanvang: 16u

Toegang gratis, mits bewijs van inschrijving.Verloren

Voor Liesje Andriesse en haar zoontje eindigt een vier jaar durende vlucht voor het nazi-geweld in Auschwitz. Als Ingrid Vander Veken haar nagelaten oorlogsbrieven in handen krijgt, weet ze: dit verhaal moet worden verteld.


Wie was deze jonge joodse vrouw? Welk geheim heeft haar broer zijn hele leven met zich meegedragen? Wat heeft zich afgespeeld in de stilte van haar laatste jaren? Op zoek naar antwoorden vindt de auteur de laatste getuigen terug en stoot zij op de sporen die dit drama ook in hun levens heeft nagelaten.
Van Nederland en België vertakt haar boek zich naar Frankrijk, Spanje en Portugal, Engeland en de Verenigde Staten. En naar Indonesië, waar Liesjes ouders en broer, op de vlucht voor de kampen in Europa, terechtkomen in jappenkampen.


Verloren is een tragisch levensverhaal en een boeiende familiesaga tegen de achtergrond van zwarte bladzijden die niet zijn omgeslagen en nooit vergeten mogen worden.