Laura Janssens (1990)

tekent al sinds ze drie is. Ze begint het zoetjesaan onder de knie te krijgen. Het boek Hoger dan de bergen, dieper dan de zee, een stripverhaal rond het thema migratie, dat ze samen met Laïla Kouba maakte, werd door pers en publiek zeer gunstig onthaald, tot in Parijs.

Laura Janssens is bezielster van de populaire webcomic 'Niet nu Laura'. Wat ooit begon als een uit de hand gelopen grap, is intussen uitgegroeid tot een volwaardige webcomic met tienduizenden fans. De eerste bundeling cartoons en strips Niet nu Laura vinden hun inspiratie in de alledaagsheid. Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt: geen loze spreuken of holle 'inspirational quotes', maar koude pizza op zondagochtend en kroketten, al dan niet gevuld! Het is een boek voor mensen die uitvluchten zoeken: het is oké om zo af en toe eens van het 't paadje te gaan. Doe een keer zot.

Het succes van het eerste boek, Niet nu Laura, werd eind 2019 gevolgd door een tweede stripalbum genaamd Niet nog eens, Laura. En in het najaar van 2020 zal Het jaar van de hamster in de boekhandel liggen.


BOEKEN

(2020)

(2020)

(2019)

(2018)

(2015)


MEDIA