Laura Janssens (1990)

tekent al sinds ze drie is. Ze begint het zoetjesaan onder de knie te krijgen. Het boek Hoger dan de bergen, dieper dan de zee, een stripverhaal rond het thema migratie, dat ze samen met Laïla Kouba maakte, werd door pers en publiek zeer gunstig onthaald, tot in Parijs.

Laura Janssens is bezielster van de populaire webcomic 'Niet nu Laura'. Wat ooit begon als een uit de hand gelopen grap, is intussen uitgegroeid tot een volwaardige webcomic met tienduizenden fans. De eerste bundeling cartoons en strips Niet nu Laura vinden hun inspiratie in de alledaagsheid. Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt: geen loze spreuken of holle 'inspirational quotes', maar koude pizza op zondagochtend en kroketten, al dan niet gevuld! Het is een boek voor mensen die uitvluchten zoeken: het is oké om zo af en toe eens van het 't paadje te gaan. Doe een keer zot.

Het succes van het eerste boek, Niet nu Laura, werd eind 2019 gevolgd door een tweede stripalbum genaamd Niet nog eens, Laura. En in het najaar van 2020 verscheen Het jaar van de hamster.


BOEKEN

(2021)

(2020)

(2019)

(2018)

(2015)


MEDIA

Over Het jaar van de hamster:

'In Het jaar van de hamster brengt Laura Janssens op haar eigenzinnige manier een overzicht op het bijna afgelopen jaar. Maar ze biedt ook een hoopvolle blik op het nieuwe jaar, hopelijk een jaar waarin de wereld opnieuw coronaproof zal zijn!' -  De Boekenkast

'Niet nu Laura typeert zich in de eerste plaats door zelfrelativering. Ook in dit derde boek blijft Laura trouw aan zichzelf. Je mag je dus aan een grote glimlach verwachten tijdens het lezen van het boek. Toch sluipen hier en daar ook cartoons binnen die je even de mond snoeren. Zonder veel te verklappen: sommige zijn ronduit ontroerend.' - Boek&babbel

‘2020 is nog nooit zo pijnlijk herkenbaar uitgebeeld dat het huilen soms dicht bij het lachen zat.’ - Boekiewoogie