Recent verschenen


Kalender


Binnenkort bij Uitgeverij Vrijdag

a p r i l

De Christiemoorden – Dominique Biebau

De vrouw in de moeder – Uwe Porters

Thuiskomen – Jos Borré

Rennen voor je leven – Peter Vervaet

Het Wereldtijdschrift van Willem Elsschot – Vic van de Reijt

 

m e i

Wat je weten moet – Tine Bergen

een soort troost – David Troch


Nieuws

26 februari 2024

Iconen genomineerd voor de Confituur Boekhandelsprijs 2024

Feestelijk nieuws! Iconen van Erik Vlaminck prijkt op de shortlist van de Confituur Boekhandelsprijs 2024! Jaarlijks reikt Confituur als kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels deze prijs uit aan een verrassende, vernieuwende of verfrissende aan het literaire landschap geleverd.

5 februari 2024

Kleerkastvasten op longlist Managementboek van het Jaar 2024

Met veel plezier kondigen we aan dat Kleerkastvasten van Sarah Vandoorne op de longlist van het Managementboek van het Jaar 2024 staat. Op 5 maart volgt de shortlist van vijf boeken en op 18 april wordt de winnaar door juryvoorzitter Elmas Duduk bekend gemaakt tijdens het Managementboekengala.

6 februari 2024

Walter van den Broeck † (1941-2024)

Uitgeverij Vrijdag moet u mede namens zijn familie het overlijden op 5 februari 2024 melden van Walter van den Broeck , een van onze beste prozaïsten en Vlaanderens populairste en meest gespeelde toneelauteur. 

We betonen zijn echtgenote Eliane, zonen Karl en Stefan en de familie en vrienden onze oprechte blijk van medeleven.

18 januari 2024

Stem nu voor En ze leefden nog voor de Storytel Awards 2024

Het prentenboek van Elisabeth Lucie Baeten en Flore Deman En ze leefden nog is genomineerd in de categorie van beste luisterboek voor de Storytel Awards 2024! De Storytel Awards zijn een publieksprijs. Dus als jullie het ook zo'n goed luisterboek vinden, breng dan zeker ook je stem uit.

28 oktober 2023

Dieter Rogiers wint de Fred Braeckman Award voor Bot mes

De Brusselse auteur Dieter Rogiers wint met zijn literaire thrillerdebuut de debuutprijs van de Knack Hercule Poirotprijs 2023. In een spannend verhaal vol moreel ambigue personages en verrassende plotwendingen gidst hij de lezer in Bot mes door een surreële stad waarin afkeer en liefde keerzijden zijn van dezelfde medaille.  

11 oktober 2023

Rijke mensen sterven niet genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs

Jos Pierreux is met Rijke mensen sterven niet genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs 2023. In 2018 mocht hij de prijs al in ontvangst nemen voor voor zijn meest persoonlijke thriller
Niets erger dan spijt. De jury noemde het een ‘tour de force’. In 2022 won hij met Besloten stad de Publieksprijs.


Leesfragmenten

Benieuwd naar de nieuwe titels van Uitgeverij Vrijdag? We lichten alvast een tipje van de sluier met deze leesfragmenten.

Leesfragment: Naakt - Mel Meliciousss

Mels ochtenden beginnen jarenlang op dezelfde manier: met de spelletjes die ze met haar vader en zus moet spelen. Mel wil niet, maar ze weet dat het enkel erger wordt als ze zich verzet. Dus Mel droomt. Over hoe ze ooit heel ver weg zal zijn van hier. Jarenlang werd Mel niet gehoord, maar nu doet ze eindelijk haar verhaal,onverbloemd. Lees hier een fragment uit Naakt.

Lees meer »

Leesfragment: Breydel - Lisa Demets

In Breydel brengt Lisa Demets de geschiedenis achter de succesvolle branding van de Brugse familie Breydel. Middeleeuwse kronieken vormen de rode draad in dit verhaal over de weg naar de macht van de beroemdste Brugse beenhouwersfamilie in de veertiende en vijftiende eeuw. Lees hier het eerste deel van de inleiding.

Lees meer »

Leesfragment: Over dit gevoel is nagedacht - Tyche Beyens

Over dit gevoel is nagedacht van Tyche Beyens is een queeste naar de liefde van vier eind-twintigers, die dat veelzijdige begrip stapsgewijs proberen te ontleden. Het is een liefdesverhaal over voelen in een eeuw waarin zo veel wordt nagedacht. Lees hier het eerste hoofdstuk uit Beyens' debuut. 

Lees meer »

Leesfragment: NOU EN - Patrick Van Gompel

In NOU EN gaat Patrick Van Gompel onverdroten op zoek naar de ziel en het karakter van de Nederlanders. Hij baseert zich hiervoor op tientallen interviews met spraakmakende BN’ers en gewone noorderburen. Hij vult dit aan met een rijke voorraad aan liedjes, boeken, cabaret en media. Lees hier het eerste hoofdstuk uit Van Gompels boek over het land van kaas en klompen.

Lees meer »

Karels Crypto: ga de strijd aan met het strakke rooster en kraak de code.


Bestsellers


Nele Reymen beantwoordt Frequently Asked Questions over het moederschap

Nele Reymen is moeder van twee dochters en deelt in Flair al jaren haar ervaringen en onkunde over dat moederschap, vanaf de conceptie tot de kleuterklas. Met humor én diepgang schetst ze een heerlijk eerlijk beeld, van dubbele kraamverbanden over een zalige en een zeer moeilijke postpartumperiode tot niet zo mild ouderschap. Daarbij geeft ze andere moeders wat zo nodig is: herkenning en erkenning. Want net zoals alle moeders heeft ook zij vragen. Zo veel dat ze soms denkt: F*CK het moederschap!(Sorry kindjes, mama bedoelt ‘FAQ’.)


Prijswinnaars

In de media

Over Een verzwegen leven:

‘Een ongelofelijk sympathiek verhaal, een familiegeschiedenis van een mixed race-familie. Fascinerend boek.’
Nieuwsweekend, NPO Radio 1

'Persoonlijke geschiedschrijving
op zijn best.' 
★★★★★
Het Nieuwsblad

˜

Over Met de helm geboren:

'Het verhaal van een man met een boeiend leven.' Cutting Edge
'Dit boek maakt gehakt van het waanidee dat de Vlaamse film zich pas na 2000 op gang heeft getrokken.'
Bruzz

˜

Over Verloren:

'Meeslepend, ontroerend, verbijsterend levensecht. Een meesterwerk!’
Herman Van Goethem

'Drie dagen thuis in de tijd gezocht  en veel meer terug gevonden  dan er ooit ‘Verloren' is gegaan.'
Karel Vingerhoets


Keuken van Sou. Good food based on your mood.

Hoe je je voelt, beïnvloedt wat je wil eten. De populaire foodblogger Soumia Aattaoui nam dit als uitgangspunt voor haar kookboek Keuken van Sou. Het doel? Jou gerechten aanreiken waar je op dat moment nood aan hebt. Het resultaat? Een kookboek met zeventig verrukkelijke en originele recepten, ingedeeld naargelang jouw gemoed.

Recepten uit Keuken van Sou

Kijk eens in mijn suikerspiegel: Tiramisucake

Een heerlijk zoet vieruurtje? Een toetje na een diner? Of gewoon nood aan een sugar rush? Dan ben je bij dit recept uit Keuken van Sou aan het juiste adres. Geniet van al het zoets met een kopje thee, koffie of een glas melk. Get your daily sugar dose!

Deze tiramisucake is om je lange vingers bij af te likken! De tiramisu en de cake zijn een match made in heaven. Het was liefde op het eerste gezicht toen tiramisu hem in de ogen cake. Dit stelletje is gewoon om op te eten.

Lees meer »

Een mondreis rond de wereld: Turkse simitbroodjes

Voel je de behoefte om even te ontsnappen van de dagelijkse drukte? Wil je niets liever dan je koffers pakken en afreizen naar een ander land, waar je even op adem kan komen? Verschillende recepten uit Keuken van Sou vervoeren je naar verre oorden, zonder dat daar dure vliegtickets of urenlange wachtrijen in de luchthaven aan te pas komen. Vanuit jouw eigen keuken en met veel beenruimte neem ik je mee op wereldreis. Fasten your seatbelt: van Brazilië tot in de Filipijnen. Thank you for flying with Keuken van Sou Airlines.

lk zie, ik zie wat jij simit en het is goudbruin. Deze heerlijk gevulde Turkse sesambroodjes met zoete nasmaak brengen jou met elke hap een stap dichter bij Turkije. De krokante buitenkant en de vulling van fetakaas en peterselie zijn een yummy combinatie. Je zult er niet genoeg van krijgen. Gelukkig is er geen simitlimiet.

Lees meer »

Kan 't niet laten, koolhydraten: Zoete aardappel-tacobowl

It was worth it! Het gevoel geen spijt te hebben. Achteraf blij zijn met de keuze die je hebt gemaakt. Van de koolhydraatrijke gerechten in Keuken van Sou kun je niet afblijven, maar dat zal je ook niet erg vinden. Met andere woorden: raak zonder spijt de koolhydratentel kwijt.

They see me bowling, they hating. Met deze zoete aardappel-tacobowl gooi je altijd strike! Door de hemelse combinatie van gekruid gehakt, crushed nachos, zure room, pittige srirachasaus en smeuïge avocado is het net een Mexicaans feest in een kommetje. Elke hapje smaakt vrijwel direct naar meer!

Lees meer »