Boekfeestje 'Alles valt' - 12 november

Uitgeverij Vrijdag, Boekhandel Paard van Troje en Sylvie Marie nodigen je uit voor het boekfeestje van Alles valt. Op vrijdag 12 november stellen we de nieuwe roman van Sylvie Marie feestelijk aan je voor in Zaal Cocteau in Gent.


Programma

  • Lisa Delabie bereidt je leeservaring voor, 
  • uitgever Rudy Vanschoonbeek doet ook zijn zegje,
  • Dr. Dice draait plaatjes, 
  • Sylvie Marie krabbelt met haar linkerhand de schutbladen vol
  • en we toasten en dansen tot alles... zichzelf ontstijgt.

 

Toegang op vertoon of aankoop van een exemplaar van Alles valt.

Schrijf je in via: gent@paardvantroje.be 


Alles valt

Alles valt beschrijft minutieus een woelig jaar uit het leven van de bijna dertigjarige Roderik Deroo. Samen met zijn vouw Caroline en zoontje Cas vormt hij een doorsneegezin. Alles lijkt perfect, maar onderhuids woekert bij Roderik een grote waaromfase. Op het werk begaat hij onvergefelijke blunders en thuis schittert hij door afwezigheid. Het leven in de Gentse Stropstraat snijdt hem stilaan de adem af. Wanneer bij een banale ruzie de kleine Cas in de brokken deelt, is Roderiks hele bestaan overgeleverd aan de wetten van de vrije val. 

Alles valt is een speels gestilleerde roman over hoe allerlei in wezen doodnormale gebeurtenissen tot dramatische wendingen leiden en over hoe obscuur verdriet in staat is het spanningsveld tussen hypothese en werkelijkheid op te heffen.


Over de auteur

Sylvie Marie (1984) debuteerde met Zonder in 2009. In 2011 volgde Toen je me ten huwelijk vroeg dat genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs, de JC Bloemprijs en de Eline van Haarenprijs. Haar derde dichtbundel Altijd een raam verscheen in juni 2014 en werd net als haar vorige werk heel positief onthaald. 'Dit is poëzie voor het grote publiek', kopte Metro. In 2017 ontving zij hiervoor de de Prijs Letterkunde Oost-Vlaanderen.

Qua proza verscheen in 2013 Speler X, een voetbalroman waarvan ze coauteur is. In 2009 won ze Humo’s Gouden Aap waardoor ze een jaar lang wekelijks een gedicht in het blad bracht. Vier jaar na haar derde bundel Altijd een raam verblijdt ze de poëzieliefhebber met de nieuwe bundel houdingen