Mathias Pagnaer (1990)

is een Homo Sapiens Sapiens die in verschillende hoedanigheden door het leven schrijdt: leraar (Nederlands), schrijver (dit boek), scenarist (De Collega’s 2.0) en komiek (in Duitsland. Serieus.). Vaak bevindt hij zich in Keulen, waar hij woont, werkt en bestaat. Soms is hij ook in zijn heimat Vlaanderen, waar hij tijdens bezoekjes aan familie, vrienden en zijn uitgeverij ook bestaat.

Eind augustus 2022 verschijnt zijn debuutroman Vrijstaat Lux, een weergaloos en geestig portret van een vriendengroep wiens idealen botsen op de werkelijkheid en waarbij groepsgevoel en eigenbelang om voorrang strijden.


BOEKEN

(2022)


LEESFRAGMENT

Leesfragment: Vrijstaat Lux - Mathias Pagnaer

In Vrijstaat Lux sticht een groep dertigers een leefgemeenschap waarin ieder individu zijn specifieke eigenheid mag ontplooien. Door een uitgekiende socialemediastrategie groeit hun project uit tot een bastion voor ‘zoekenden’ en buitenbeentjes die nooit binnenbeentjes zullen worden. Al blijkt dit buitensporige succes uiteindelijk meer een vloek dan een zegen. Lees hier het eerste hoofdstuk van de debuutroman van Mathias Pagnaer.

Lees meer »