© Patrick Henry

David Troch (1977)

is auteur en schrijfdocent. Hij was stadsdichter van Gent en stond aan de wieg van het literaire tijdschrift Kluger Hans. Hij publiceerde vier dichtbundels, waarvan blanca blues ook in Spaanse vertaling. In 2011 won hij de prestigieuze Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en in 2013 de Herman de Coninckprijs. Troch vond ook het eenlettergreepgedicht uit, wat hem een nominatie voor de Wablieft-prijs opleverde.

Eind november 2018 debuteerde Troch bij Vrijdag met de verhalenbundel Rue des regrets, met korte verhalen over mannelijke ik-personages die het knap lastig hebben met relaties.

Speciaal voor Wablieft schreef Troch de poëziebundel voor jou wou ik een huis zijndie in het voorjaar van 2021 verschijnt.


BOEKEN

(2021)

(2018)


MEDIA

Over Rue des regrets:

'Soms is het slapstick, soms is het bitterzoete komedie of tragedie, maar de verhalen weten je altijd wel te raken.' - André Oyen, Lezers Tippen Lezers

'Verhalen over kansloze mannen, in de greep van hun benauwende bestaan' - Alles over boeken en schrijvers

 

Over Wachtkamer - openingsverhaal in Rue des regrets:

'Puntgaaf verhaal, zorgvuldig geschreven, doordacht gecomponeerd (...) overal is hij voelbaar. Knap gedaan.' - Pauline Slot, juryverslag Limnisa kortverhalenwedstrijd