Sweet Breakfast: Appel-haverpap met veenbessen

Zin in een gezond ontbijt? Wij schotelen graag een gezond receptje uit Be fit, be awesome 3 van Laura Van den Broeck aan je voor: Appel-haverpap met veenbessen.

Dagelijks inspireert voedingsdeskundige en sportcoach Laura Van den Broeck haar tienduizenden volgers met haar eet- en bewegingsfilosofie. Na het grote succes van haar vorige twee boeken kon een derde deel niet achterblijven. Be fit, be awesome 3 bevat meer dan 80 heerlijke en voedzame recepten die niet veel tijd en moeite kosten. 


Voorbereidingstijd: 5 min / Bereidingstijd: 10 min

INGREDIENTEN
voor 2 personen

• 100 g havervlokken (havermout)
• 3 el kokosolie of 50 g roomboter
• 2 el bijenhoning of agavesiroop
• 200 ml 100% puur appelsap
(met zo min mogelijk suikers)
• 50 g gedroogde veenbessen
• snufje zout
• 1 tl kaneel

Optioneel: 50 g noten naar keuze,
1 stuk fruit naar keuze

BEREIDING

• Hak eventueel de noten grof.
• Voeg de havervlokken, veenbessen, kaneel, het zout en
eventueel de noten in een kom en meng.
• Doe de boter/kokosolie en de honing/siroop in een steelpan
en verwarm op een laag vuur totdat alles gesmolten is. Voeg
dit aan de havermout toe en roer goed.
• Giet het appelsap bij het havermoutmengsel en roer goed.
Laat dit 10 minuten weken tot een papje of zet het een
nachtje in de koelkast en eet het ’s ochtends op.
• Serveer eventueel met het zelfgekozen fruit.


Meer recepten van Laura Van den Broeck: