Kamer in Oostende

Klik op de afbeelding om te vergroten
9789460016851

Eind jaren 1940, begin 1950 nodigde Gaston Duribreux, een vergeten Oostendse auteur, alle schrijvers van Dietsche Warande & Belfort uit in zijn Hôtel du Parc. Telkens in mei, vóór het toeristische seizoen, gedurende verschillende jaren. Op de legendarische DW B-weekends in Oostende ontstond een unieke samenhorigheid.

Curatoren KOEN PEETERS & KOEN BROUCKE vroegen aan hedendaagse auteurs om een nieuwe tekst te schrijven over Oostende, zelfs de geest van de vroegere ontmoetingen terug op te roepen. ‘Oostende is de beste muze die men zich wensen kan.’ ‘Hooggestemd en toch eenvoudig, zoals alle waarachtige poëzie.’

Woorden van CHARLOTTE MUTSAERS, die in tekst en beeld feestelijk tot leven komen bij PETER VERHELST, PETER HOLVOET-HANSSEN, ELS SNICK, BERNARD DEWULF, TOM SINTOBIN, STEFAAN PENNYNCK, KOEN PEETERS, ERIC DE KUYPER, KOEN VAN SYNGHEL, CHARLOTTE VAN DEN BROECK, GUINEVERE CLAEYS, MAARTEN INGHELS, JELLE VAN RIET, PASCAL VERBEKEN, HENDRIK TRATSAERT, BART VAN LOO, PATRICK BASSANT, HEDWIG SPELIERS, MAARTEN TENGBERGEN, PHILLIP VAN DEN BOSSCHE, KURT DE BOODT, PAUL ARNOLDUSSEN, PAUL DEMETS, HELEEN DEBRUYNE, SVEN VITSE en PETER VERMEERSCH.

De zoektocht naar het perfecte licht van luchten en zeeën ontmoeten we in de marines van KOEN BROUCKE, en in de foto’s van KOEN BROOS en van HARRY GRUYAERT, die wordt begeleid door teksten van DIRK LEYMAN.

€ 15,00 (Incl. 6% BTW)
Comments