De Canon. De 50+1 mooiste literaire teksten uit de Nederlanden

Klik op de afbeelding om te vergroten
9789460013720

De Canon is een verzameling van hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur. De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en het Vlaams Fonds voor de Letteren hebben namelijk de 50+1 belangrijkste en mooiste teksten uit de Nederlanden geselecteerd. De teksten moesten naast hun eeuwigheidswaarde en esthetiek aan twee voorwaarden voldoen: de auteur moest overleden zijn en de eerste publicatie van het werk moest meer dan 25 jaar oud zijn.
De selectie bestrijkt vele facetten van de literatuur: proza, poëzie, theater. De eerste gekozen werken dateren uit de middeleeuwen, de laatste uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

Naast fragmenten uit de gekozen werken worden in het boek essays opgenomen waarin de auteurs gesitueerd worden binnen de Nederlandse letteren.

'Boek en website zijn uiterst geschikt voor het literatuuronderwijs, maar zal niet enkel leerkrachten en (hopelijk ook) leerlingen of studenten behagen. De Canon is een zeer boeiend werk dat ook van een aantrekkelijke cover en lay-out werd voorzien.' - André Oyen

'De toon is goed, de canon zelf inspireert' &  'ook nog eens fraai uitgegeven.' - De Volkskrant

 

€ 29,95 (Incl. 6% BTW)