Nieuws

Diep in december is een hoogtepunt in de Vlaamse misdaadliteratuur

Vandaag kreeg Diep in December de nieuwe roman noir van Patrick Conrad een waardering van 4 sterren in de Standaard der Letteren:

"een misdaadroman [...] die in niks te vergelijken valt met wat het gros van de Vlaamse misdaadauteurs bedenkt. De thematiek in Diep in december is serieus: het boek handelt over verval en vergankelijkheid en die nietsontziende smeerlap de dood. Gelukkig verstaat Conrad de kunst om zijn verhaal lichtheid en humor mee te geven. Diep in december is een hoogtepunt in Conrads oeuvre, en in de Vlaamse misdaadliteratuur." - John Vervoort, Standaard der Letteren 23 maart 2018

Nieuwe vertalingen

De Argentijnse uitgeverij Editorial Clase Turista heeft de vertaalrechten gekocht van DRARRIE IN DE NACHT, de bekroonde roman van Fikry El Azzouzi. De vertaling zal in de loop van 2018 in Buenos Aires verschijnen.

Zojuist verscheen de Zuid-Afrikaanse vertaling van WOESTEN van Kris Van Steenberge: VAN KANT GEMAAK, bij Protea Boekhuis in Pretoria

“Met alles wat ik weet kan ik nog veel Dag Allemaals vullen" - Ilse Beyers, Het Belang van Limburg

Interview - Een interview met Ilse Beyers, ex-hoofdredactrice Dag Allemaal

Twee jaar geleden verliet Ilse Beyers (46) Dag Allemaal, het weekblad dat ze twaalf jaar lang met ijzeren hand had geleid. Sinds haar vertrek hield ze de lippen stijf op mekaar: geen interviews, niet over de reden voor haar plotse exit, niet over haar toekomstplannen. Maar nu is er haar roman ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ - het eerste deel van een soapreeks - en wil ze wel praten. We gingen Ilse en haar vriend Bruno Van der Veken (56) opzoeken in de residentiële Jan Sofat-wijk op Curaçao. Daar heeft het koppel voor het komende jaar een onderkomen gevonden: voormalig advocaat Bruno om er te rentenieren, Ilse om er aan het tweede deel van haar romanreeks te werken. “Ik ben niet bang om gekwetst te worden door de kritieken”, zegt ze. “Want mij kwetsen met zoiets, dat kan niet meer.” Lees het volledige interview hier.

Bron: www.hbvl.be

"War on drugs is schadelijker dan drugs zelf" - Peter Muyshondt in De Morgen

Hoe zinvol is de repressieve aanpak van drugshandel in Antwerpen?

Door meer in de haven te controleren en de geldstromen van de drugsmaffia droog te leggen, schakelt de war on drugs in Antwerpen een versnelling hoger. Een logische stap voor burgemeester Bart De Wever, die Marokkaanse drugsfamilies uit Borgerhout met de vinger wijst, nutteloos volgens insiders. "Een oorlog tegen drugs creëert juist een lucratieve markt." Lees het volledige artikel via DeMorgen.be

Ex-undercoveragent schrijft een boek: "Het waren de beste jaren van mijn leven"

 Ex-undercoveragent schrijft een boek: "Het waren de beste jaren van mijn leven"

Alpha 022 is de titel van het spannende boek van een ex-undercoveragent. De man beschrijft zijn werk in kringen van moordenaars, drugstrafikanten, boekhouders en hormonendealers. “Het waren de beste jaren van mijn leven.” Het is het verhaal van een flik in criminele middens of een snelcursus vertrouwen winnen van bendeleiders en gangsters. Het verhaal van de realiteit die soms straffer is dan de fictie, lectuur crime de la crime.

Tom De Smet schreef het levensverhaal van geheimagent Alpha 022. Nu verkrijgbaar.
Lees het volledige artikel hier.

Bron: VRT.be

Interview. Undercoveragent Alpha 022 won het vertrouwen van het 'Monster van het Waasland'

'Ik werd de vriend van een seriemoordenaar'

Interview. Undercoveragent Alpha 022 won het vertrouwen van het 'Monster van het Waasland'

Een jaar lang leefde agent Alpha 022 als zuipschuit in Vrasene. Zijn missie: bevriend geraken met seriedoder Claudy Pierret, bijgenaamd het Monster van het Waasland. Het lukte. Pierret werd gevat en veroordeeld voor twee gruwelmoorden. Maar Alpha 022 denkt dat hij er meer pleegde.

Lees het volledige interview via DeMorgen.be

 
Bron: VRT.be

DE STUDENTE is genomineerd voor de Bronzen Uil 2017

De Bronzen Uil is een prijs van 5.000 euro voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een boek dat verscheen tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2017. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans. 

De zeven genomineerden voor De Bronzen Uil 2017 zijn: 

Elise Wuyts met De studente (Vrijdag)

John-Alexander Janssen met Een verhaal uit Zonnestad (De Arbeiderspers)

Gerrit Janssens met Twaalf (AmboIAnthos)

Lieke Kézér met De afwezigen (De Arbeiderspers)

Emy Koopman met Orewoet (Prometheus)

Haro Kraak met Lekhoofd (Atlas Contact)

Dimitri Leue met Het Lortchersyndroom (Manteau)

Je kan stemmen voor jouw favoriete debuut. Niet onbelangrijk, want de debutant met de meeste stemmen achter zijn/haar naam ontvangt op 14 oktober de Publieksprijs De Bronzen Uil. En wie weet win jij dan wel een boekenpakket met de zeven genomineerde boeken?

Bron: Het Betere Boek

IN HET MUSEUM is genomineerd voor de Zeeuwseboekenprijs

De tien boeken, die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017, zijn bekend. De jury heeft uit de 76 inzendingen de volgende titels geselecteerd (in alfabetische volgorde op titel):

- Alle gedichten - Hans Verhagen

- Bramen plukken - Wim Hofman

- Dode varkens - Ben Vranken 

- De drager - Jan Vantoortelboom

- Dromer - Saskia Maaskant

- Een getekend leven, Reimond Kimpe - Lo van Driel

Bron: Jan van Damme - PZC

'Mijn broer stierf aan overdosis. En toch zeg ik: maak alle drugs legaal' - HLN

Twee broers. De ene studeert criminologie en maakt carrière bij de politie. De tweede raakt zwaar verslaafd aan heroïne en sterft aan een overdosis. Wie denkt dat dit van de eerste broer een fervent voorstander heeft gemaakt van de 'war on drugs', vergist zich. "Het is hoog tijd dat alle drugs gelegaliseerd worden", zegt hoofdcommissaris Peter Muyshondt. "Oók heroïne." Lees meer.

Uitgeverij Vrijdag wordt vanaf 2018 uitgever van DW B

DW B, het literair-culturele tijdschrift Dietsche Warande & Belfort, is na De Gids het oudste literaire tijdschrift uit het Nederlandse taalgebied. Onder hoofdredactie van Hugo Bousset is DW B inmiddels een laboratorium voor de kruisbestuiving van literatuur en andere kunstvormen, op papier zowel als digitaal en met een regelmatig aanbod van podiumactiviteiten. DW B is bovendien een van de grootste literaire tijdschriften met een constante verkoop van 1 000 exemplaren. In de redactie werken talenten als Charlotte van den Broeck, Koen Peeters, Yves Petry, Maud Vanhauwaert, Peter Vermeersch, Elma van Haren en Peter Verhelst mee aan voortdurende kwaliteit, relevantie, relevatie en innovatie.

Uitgeverij Vrijdag biedt sinds 2008 als onafhankelijke literaire uitgeverij een forum voor authentieke meningen & verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en visie bieden. Stijlvol, vernieuwend en verrassend.

Inhoud syndiceren
Comments