'De pater en de filosoof' vindt zijn weg naar Japanse boekenmarkt

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 12:00

Japanse uitgeverij Sayusha koopt vertaalrechten De pater en de filosoof

Na de Duitse en Spaanse vertalingen, die dit voorjaar verschijnen, volgt in 2022 ook een Japanse vertaling van De pater en de filosoof van Toon Horsten. Uitgeverij Sayusha uit Tokyo, gespecialiseerd in kunst, architectuur en filosofie, heeft zopas de vertaalrechten van het boek gekocht. Onder meer designer Takahiro Kurashima, architect Toyo Ito en filosofe Rebecca Solnit publiceren bij Sayusha.

De pater en de filosoof

In De pater en de filosoof reconstrueert Toon Horsten het relaas van de Vlaamse pater Herman Leo Van Breda die voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog de nalatenschap van de Duits-Joodse filosoof Edmund Husserl redde, de grondlegger van de fenomenologie. Later deed hij hetzelfde met de nagelaten geschriften van de katholieke mystica Edith Stein, een leerlinge van Husserl. Het boek werd bij verschijnen erg enthousiast onthaald in Vlaanderen en Nederland. 

De Duitse vertaling verschijnt bij Galiani Berlin, de Berlijnse vestiging van de Duitse uitgeefgroep Kiepenheuer & Witsch.

De Spaanse editie loopt in juni van de persen bij de jonge uitgeverij Cielo Eléctrico, die vorig jaar met haar eerste boek (een vertaling van de dichtbundel Flow van de Canadese Anne Carson) meteen de prestigieuze Premio Princesa de Asturias de las Letras 2020 won.

De Duitse pers over Der Pater und der Philosoph:

Der Pater und der Philosoph ist ein faszinierender Actionthriller der Philosophiegeschichte, der zeigt, dass nicht nur Glaube, sondern auch Leidenschaft Berge zu versetzen vermag.

Ulrich Rüdenauer, Philosophie Magazin, nr. 3/2021, april/mei

 

Es bietet einen Einblick in die Maschinenräume der Ideengeschichte, in menschliche Schicksale, ohne die es Geist und Buchstaben nicht gäbe.

Dieter Thomä, Franfurter Allgemeine Zeitung, 10 april 2021

 

Vor allem aber ist Der Pater und der Philosoph ein packendes Buch und seine unvertraute belgische Perspektive ein Gewinn. Das Buch zu lesen lohnt sich sehr.

Udo Feist, WDR 5, 2 april 2021

Auteur Toon Horsten

De vierde, uitgebreide editie van De pater en de filosoof is verkrijgbaar bij uw lokale boekverkoper.