© Goele Van Roy

Karel Vereertbrugghen (1952)

is jurist, muzikant, acteur en tekstschrijver voor radio en televisie. Hij was de bedenker en eindredacteur van tvprogramma’s als De Canvascrack en 1 jaar gratisZijn Karels Crypto verschijnt sinds september 2016 in dS Weekblad.

Op veler verzoek werd Karel ‘Cryptocrack’ Vereertbrugghen eindelijk bereid gevonden om zijn Karels Crypto’s te bundelen.  In de zomer van 2023 verschijnt voor het eerst een boek met tachtig gloednieuwe crypto's: Karels Crypto: de spiksplintere tachtig.


BOEKEN

(2023)

(2022)

(2021)

(2020)


Over Karels Crypto:

'Beste Karel,
Gelieve je potlood en je geest te scherpen, erin te vliegen en ervoor te zorgen dat zo spoedig mogelijk een nieuwe lading crypto's op het puzzelende gedeelte van de bevolking kan worden losgelaten.

Het is je eigen schuld, moet je maar denken. Als je mensen aan iets verhangen maakt, draag je een verantwoordelijkheid. Daar had Jaap Kruithof het zelfs nog over in de les (of was het Etienne Vermeersch?).

In naam van de vele duizenden die deze verzuchting delen en de dagen aftellen, groet ik je hartelijk.'

Jan Leyers

'Er zijn van die mensen die zeggen dat je af en toe je relatie nieuw leven moet inblazen en spannend houden, wel dat hebben mijn vrouw en ik gedaan met 'Karels Crypto'. We lossen de puzzel bij voorkeur zondagochtend samen op in bed. De eerste keer dat we dat samen deden kwam onze veertienjarige dochter de slaapkamer binnen en zei: 'OMG jullie zijn nu écht oud geworden'. We voelden ons betrapt maar toch gelukkig.' 

Sven Speybrouck, Radio 1

'Dit fraaie boek verdient een plaats op elke zichzelf respecterende boekenplank, liefst in de buurt van andere meesterwerken. Maar beter nog is tachtig maal de strijd aan te gaan met het strakke raster en via de onzinnige bedenksels en bedenkelijke onzin van de auteur de cryptische code te kraken.'

Boekensite Gent

Zeg Koen, ik heb wat koppijn en een raar hoestje. Ge weet nooit dat ik tegen zaterdag corona heb. Ziet gij dat zitten om Interne Keuken een keer zonder mij te doen?

Posted by Sven Speybrouck on Wednesday, June 3, 2020

Karel Vereertbrugghen twee jaar geleden - visionair als hij is - in De Standaard. Geen wc-papier meer in huis, à là, maar geen Karels Crypto? Ik mag er niet aan denken. 😱

Posted by Sven Speybrouck on Friday, 13 March 2020