Fotoverslag Boekvoorstelling 'De Advocaat en de Zeiler'

Woensdag 9 september stelden Kris Van Steenberge en Geert Briers hun roman 'De Advocaat en de Zeiler' voor in De Blikfabriek in Antwerpen. Met een welkomstwoord door Rudy Vanschoonbeek en een interview door Fien Sabbe.


De Advocaat en de Zeiler

 

De Advocaat wordt geconfronteerd met een plots afbrokkelend geheugen. Zijn vriend, de Zeiler, hoopt dat een wandeltocht over het strand van Bray-Dunes naar Cadzand iets kan betekenen voor zijn gemoed en hun tanende vriendschap. Het verleden en het heden spoelen aan. De Zeiler beslist een pijnlijke waarheid te onthullen. Deze bekentenis doet de Advocaat ontwaken uit zijn wegzinken en geeft hem – voor even – weer de scherpte van de oude strafpleiter. De Advocaat vraagt het opperste bewijs van vriendschap aan de Zeiler.
Maar waarom volgt een hond deze twee heren op het strand?

 

KRIS VAN STEENBERGE debuteerde krachtig met de roman Woesten, waarvan inmiddels ruim 40 000 exemplaren zijn verkocht. Vertalingen verschenen in het Duits, Spaans en Zuid-Afrikaans.

 

GEERT BRIERS publiceerde drie zinnelijke dichtbundels die samen een cyclus vormen en waarvan Voor wie de liefde het sluitstuk is. Deze roman is zijn prozadebuut.