© Noortje Palmers

Myrthe van Velden & Lander Severins

De Nederlandse Myrthe van Velden (1996) en Belg Lander Severins (1996) vormen samen het cabaretduo Grof Geschud. Met hun debuutvoorstelling Lijmen werden ze genomineerd voor de Neerlands Hoop ’20-’21, voor jong talent met een groot toekomstperspectief. De daaropvolgende voorstelling Broeden mocht eveneens rekenen op lof van pers en publiek. 

Drijven is het romandebuut van dit schrijversduo.


BOEKEN

(2022)


Leesfragment: Drijven - Myrthe van Velden & Lander Severins

Drijven is een realistisch relaas van twee theatermakers aan het begin van hun carrière wier relatie op de klippen loopt. Een pakkend en bezielend verhaal, gebaseerd op het parcours van de schrijvers zelf, over het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten, en bovenal over halsstarrig willen blijven proberen. Ontdek hier een voorproefje.

Lees meer »

Over Drijven:

‘Welkom in het dolle toneel van het leven: speels, herkenbaar, eerlijk, geestig en charmant! Twee theatermakers zetten hun eerste stappen in de liefde: met elkaar, zonder elkaar, met veel getouwtrek en avontuur.’

Saskia de Coster

‘Een van de beste boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb.’

Raf Walschaerts, Kommil Foo

'In heldere, toegankelijke stijl
geschreven.'

NBD Biblion

'Een vlot, krachtig verhaal over de moeilijke stap om los te laten en het
bevrijdende gevoel achteraf.'

Metro


Boekvoorstelling Drijven

Op donderdag 29 september stelden Myrthe van Velden en Lander Severins Drijven voor in De Studio in Antwerpen. Uitgever Rudy Vanschoonbeek introduceerde het boek, Raf Walschaerts (Kommil Foo) bracht een lofzang en de auteurs zongen, vertelden en lazen voor.

© Karolina Maruszak