7 geschenken voor fans van spannende boeken

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 06:56

Heb jij een thrillerfan in je familie of vriendenkring? Deze spannende boeken zijn een ideaal eindejaarsgeschenk.

Bericht van de overkant - Rudy Soetewey

Wat doe je als je vrouw klaagt omdat je praat in je slaap? Een recorder naast je bed zetten om te bewijzen dat het allemaal niet zo erg is. Maar dan klinken op die opname als eerste woorden: ‘Laat me duidelijk zijn. Ik ben dood. Overleden, ja. Ontslapen. Ter ziele gegaan. Gestorven dus. Ik ben er niet meer. Morsdood.’ Wat doe je dan de volgende ochtend? Je bent auteur, dus schrijf je de woorden uit, natuurlijk. Het was geen droom, maar een ‘bericht van de overkant’. Een waarschuwing. Een reddingspoging, als het ware. Op korte termijn. Op heel korte termijn.

Zullen we het liefde noemen? - Tine Bergen

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack?

Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.
Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Mazzelaar - Benny Baudewyns

Inspecteur Delcroix heeft een knoop doorgehakt. Na enkele jaren trouwe dienst bij de Anderlechtse politie neemt hij drie maanden onbetaald verlof, maanden die hij vooral wil gebruiken om een businessplan op te stellen voor een Bed & Breakfast in het buitenland. Zijn laatste klus is het vaststellen van de diefstal van… een geit. Zo komt Delcroix in aanraking met Theo Vanlancker, de buurman van de ontriefde eigenaar van de geit. Vanlancker is een suffige ambtenaar bij de dienst Burgerlijke stand van de stad Brussel. Maar de grijze mus sleurt een gestoord verleden met zich mee, een verleden dat nu nog altijd nazindert in zijn denken en doen. En zo kruisen de wegen van Delcroix en Vanlancker elkaar opnieuw, deze keer niet vanwege een gestolen geit. Delcroix’ droom van een B&B is veraf.

Het tweede skelet - Jos Pierreux

Wanneer in aanvulzand een menselijk skelet wordt aangetroffen, blijkt de grond op Place m’as-tu vu te zijn afgegraven. Daniël Pisters meent dat dit de beenderen van zijn lang vermiste zoon kunnen zijn. De inspecteur raakt daar steeds meer van overtuigd.
Ondertussen probeert Luk Borré het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden. Zodra Theofiel Mangels terugkeert, wordt hij immers weer gewoon speurder. Borré wil zijn invalbeurt als tijdelijk overste met een positief resultaat afsluiten. Gemakkelijk verloopt een en ander echter niet.  Integendeel, de cold case wordt almaar ingewikkelder. Dan wordt een tweede skelet gevonden…
Het lijkt erop dat Luk Borré er deze keer niet zal in slagen om het raadsel op te lossen. Ongenadig tikt de klok voort.

Russisch voor beginners - Dominique Biebau

Om zijn job niet te verliezen, volgt Maarten noodgedwongen een avondcursus Russisch. Tijdens die lessen ontmoet hij het schijnbaar gelukkig getrouwde koppel Lore en Diederik. Zij volgen de cursus om hun droom waar te maken: een telegeleid bezoek aan de Kungur-grotten in Rusland.

Hun leraar is de excentrieke, nationalistische Rus Pavel. Al snel snijden spanningen door de groep wanneer blijkt dat niet alleen de leraar, maar ook Maarten voor de charmes van Lore valt. Wanneer het koppel op grottenavontuur vertrekt, weten ze allemaal dat dit een fataal keerpunt in hun leven zal worden.

Niets is wat het lijkt in deze ingenieus gecomponeerde misdaadroman.

Het huwelijk van tijd en ijs - Guido Eekhaut

Drie mensen: detective Emanuel Selavy, die vooral in de gure wijken van Marseille opereert, onderzoeksrechter Theodora Steiner, die de opdracht krijgt de prefectuur van Marseille door te lichten, en het Parijse rijkeluiszoontje Raymond Roussel, op zoek naar kicks en de gitzwarte kant van de samenleving. Drie mensen die elkaar niet kennen, maar toch verbonden zijn door één persoon: de misdadiger Lönnroth. Zijn misdaden zijn berucht: hij ontvoert jonge meisjes en laat hen spoorloos verdwijnen. Hij is zelf ongrijpbaar.

Gaandeweg ontdekken de drie dat er nog een andere band is: hun vaders bleken elkaar te kennen. Meer zelfs, de vaders waren ongeveer honderd jaar geleden verwikkeld in een complot om de Republiek van Antarctica te stichten. Een jonge geleerde, een zekere Lönnroth, vergezelde hen naar de Zuidpool. Hij was bezig met bizarre experimenten.

Louise - Anne-Laure Van Neer

‘Huurster gevraagd voor goedkoop appartement, in ruil voor hulp in huis.’
De advertentie leek zo perfect.
Anne-Laure is hoogzwanger, hormonaal labiel en heeft net ontdekt dat haar vriend de term monogamie nogal ruim interpreteert.
Alles wat ze wil is een veilig nest voor haar baby, dus trekt ze in bij Louise en haar dementerende man Roger.
Net wanneer ze haar leven en hormonen weer in de hand heeft, vindt ze in een lade een verborgen manuscript.
Het schetst een misdaadverhaal met in de hoofdrol Roger, Louise en een lijk dat maar niet wil verdwijnen.
Is dit huis wel veilig?