7 perfecte cadeaus voor de millennial

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 06:55

Wat leg je onder de kerstboom voor de millennials in de familie? Welk cadeau geef je hen dit eindejaar? Uitgeverij Vrijdag geeft zeven tips.

Het jaar van de hamster - Laura Janssens

Het jaar van de hamster bevat hilarische cartoons over Philippe en Giovanni, twee hamsters die de wereld gadeslaan vanuit hun kooitje, en over de ontzettende rothekel die we ondertussen allemaal hebben aan het woord ‘bubbel’. Maar ook over de gevreesde tram 3, extraverte herfstblaadjes en avonturen in de supermarkt.

Het jaar van de hamster is een aandenken aan de gekste twaalf maanden van ons leven. Maar biedt ook een hoopvolle blik op het nieuwe jaar.

Arlo - Floor Denil

'Groei je eigenlijk door in de hemel? Straks herken ik je niet meer.'

Floor zit in haar laatste schooljaar en komt overal hopeloos te laat. Ze komt de lessen door met haar tegendraadse vrienden Arlo en Sil. Op een rommelige herfstochtend wordt de wereld van Floor volledig omgegooid.

Arlo is een krachtige beeldroman over verlies. Met haar ongecompliceerde tekenstijl en taal creëert Floor Denil een autobiografisch debuut dat onder de huid kruipt.

Be fit, be awesome 2 - Laura Van den Broeck

Na het overweldigende succes van haar eerste kook- en workoutboek heeft voedingsdeskundige en sportcoach Laura Van den Broeck een vervolg klaar! In Be fit, be awesome 2 toont Laura aan dat een gezonde en fitte levensstijl eenvoudig kan zijn en niet veel tijd en moeite hoeft te kosten. Het boek bevat tientallen heerlijke en toch simpele en voedzame recepten, die samengesteld zijn met een beperkt aantal en eenvoudig te vinden ingrediënten. Daarnaast heeft Laura veel aandacht voor het say no to food waste-principe: de overschotten kan je immers verwerken in een ander gerecht. Als extra duwtje in de rug reikt Laura je dankzij een handig zeswekenplan de broodnodige basis aan voor een evenwichtige levensstijl die ook op lange termijn is vol te houden.

Kortom: geen excuses meer, want met Be fit, be awesome ligt een gelukkig en gezond leven voor het grijpen!

Zuurstof - Adriana Ivanova

We hebben allemaal zere plekken. Plekken die onstilbare verlangens en verstikkende verliezen herbergen. Ons knagend en koortsachtig uit onze slaap houden. Plekken die we het liefst verzwijgen, verstoppen, vergeten.

In Zuurstof schept Adriana Ivanova, alias Hartkamers, ademruimte voor de gevoelens en gedachten die ons benauwen en spint ze tot compacte, heldere gedichten. Het resultaat: poëzie die snijdt en zalft, beklemt en bevrijdt.

Zwemlessen voor later - Klimaatdichters

Een noodkreet voor de aarde,
een ode aan de natuur,
een pleidooi voor omwenteling

Maakt u zich ook zorgen om onze planeet? Vraagt u zich ook af wat u kunt doen? Gelooft u, net als wij, in een mooiere, eerlijkere en groenere wereld?

De klimaatdichters, een groep van ruim 160 dichters uit Nederland en Vlaanderen, hebben één gedeelde zorg: de toestand van de aarde. Met poëzie in al haar verschijningsvormen strijden zij voor een klimaatvriendelijke wereld.

Zwemlessen voor later bevat een bonte verzameling van gedichten, geschreven door jonge honden en ervaren rotten in het vak. U vindt in deze bundel natuurlyriek, afgewisseld met oproepen over ijsberen, wieren en parkeerplekken, traditionele dichtvormen en videogedichten.

Leven in het nu - Elisabeth Lucie

Leven in het nu is niet eenvoudig. Je krijgt op het werk halfslachtige complimenten in plaats van opslag, je conservatieve oom zegt meer politiek incorrecte woorden per minuut dan jij prosecco’s kan drinken, en je duim doet chronisch pijn van overdadig WhatsApp-gebruik. En dan is er ook nog dat knagende gevoel dat niemand van de generaties boven of onder je je écht begrijpt. First world problems, iemand? Treur niet langer! De oplossing is hier.
Elisabeth Lucie gidst je met deze roze handleiding vlotjes door een hindernissenparcours van moderne moeilijkheden zoals toxic masculinity, Instagram en matcha latte.

Ware liefde van een uur - Sigrid Schellen

'In Ware liefde van een uur neem ik je mee naar bed. Het bed van een meisje van plezier; mijn bed. Zonder schroom vertel ik wat er zich tussen mijn lakens afspeelt. Hoe spannend en opwindend dat kan zijn, maar ook hoe teleurstellend dat soms is. Hijgen en praten, aaien en slaan. Rode oortjes en blozende konen. Een lach, soms ook een traan.

Het avontuur beperkt zich natuurlijk niet tot mijn bed. Ik onthul ook hoe het eraan toegaat wanneer de klanten weg zijn en ik alleen achterblijf. Pas dan geef ik me echt bloot. Ik vertel hoe het leven eruitziet als iedereen plots weet dat jij 'die hoer' bent. Hoe bevrijdend het is om eindelijk dat dubbelleven van je af te schudden en weer helemaal jezelf te zijn. Hoe dat je leven soms ook nodeloos ingewikkeld maakt, en hoe het je bepaalt. Als mens, als vrouw, als moeder.'