Deze zomer bij Vrijdag...

Johan Braeckman over ‘Lichterlaaie’ van Pat Donnez

Lichterlaaie is een prachtig, bij tijd en wijle hilarisch, maar ook bijzonder diepzinnig boek.’

 

Lees hier de lovende speech van Johan Braeckman over Lichterlaaie van Pat Donnez.

Fikry El Azzouzi wint Arkprijs 2015

Fikry El Azzouzi wint de 65e Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn roman Drarrie in de nacht en zijn toneelstuk Reizen Jihad.

Drarrie in de nacht haalde eerder al de longlist van De Gouden Boekenuil en is genomineerd voor de E. du Perronprijs. 

 

"De jury van de Arkprijs vindt dat Fikry een moedige stem laat horen in de Nederlandstalige literatuur. Met een behendige pen en snijdende humor schetst hij het beeld van een generatie jongeren die zingeving en identiteit zoekt in onze samenleving. Fikry El Azzouzi gooit een wereld open die dichtbij is maar helaas voor velen onbekend."

De koningin is verdwenen genomineerd voor Boekenleeuw 2015

De koningin is verdwenen van Anna Vercammen, met illustraties van Sabien Clement, is genomineerd voor de Boekenleeuw 2015. Beluister en bekijk hier Anna Vercammen over haar boek: https://www.youtube.com/watch?v=y3LjlKluhHk&feature=youtu.be

en breng uw stem uit op http://www.boekenbeesten.be/stemwedstrijd

 

 

DRARRIE IN DE NACHT op longlist Gouden Boekenuil

Fikry El Azzouzi's Drarrie in de nacht wordt alom geprezen en prijkt nu ook op de longlist van de Gouden Boekenuil.

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie

Dansen Drinken Betalen is niet alleen een boek, maar ook muziek en theater. Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie is een (bijna-)verfilming van de gelijknamige theatervoorstelling.

Op 11 februari in de Grote zaal van HETPALEIS: theater, muziek, (bijna) film en signeersessie met Philip Paquet en Adriaan Van Aken.

http://www.hetpaleis.be/programma/195-dansen-drinken-betalen-almost-the-movie

 

Woesten binnenkort verkrijgbaar in het Duits en het Spaans

De Spaanse rechten van WOESTEN zijn verkocht aan Acantilado Editorial in Barcelona. De debuutroman van Kris van Steenberge zal binnenkort dus in het Duits en in het Spaans te lezen zijn.

Ook in België blijft van Steenberge bekoren: we zijn intussen toe aan een 9e druk en er zijn al meer dan 15.000 exemplaren van het boek verkocht.

Onze nieuwste titel: DE KONINGIN IS VERDWENEN

'De koningin is verdwenen' is een prachtig jeugdboek van Anna Vercammen. Op poëtische wijze vertelt ze het verhaal van wie achterblijft na een verlies. De mooie tekeningen van Sabine Clement en de liedjes van De Anale Fase maken dit een bijzonder boek.

Het boek is hier te verkrijgen.

 

De hele voorstelling weet Anna Vercammen uitstekend het midden te houden tussen tragiek en troost, tussen drama en humor. Hilarisch zijn de listen die de narren verzinnen om he Lot om de tuin te leiden, intriest is het verbod op huilen dat de koning uitvaardigt. (De Standaard over de theatervoorstelling door de Kopergietery)

 

 

 

 

Recht van Antwoord

De moeder van Paul Van Oevelen over MIJN MOEDER VERZAMELT VADERS

'De parabel van het ezelsoor' onder veel belangstelling gelanceerd

Op 9 december werd 'De parabel van het ezelsoor', een samenwerking van journalist Ivan De Vadder en cartoonist Karl Meersman, onder veel belangstelling gelanceerd in het Voorzitterschap van De Kamer.

Christophe Deborsu leidde in en de speech van Ivan De Vadder verscheen ook als opiniestuk op de VRT-nieuwswebsite.

 

Het boek kan je hier bestellen.

Comments