Het najaar van Vrijdag

Jacht - Elvis Peeters

De Dichters van Vrijdag gaan op tournee!

De dichters van Vrijdag hebben zich verenigd en gaan op tour. In het najaar organiseren de dichters van Vrijdag een tournee, waarvan de aftrap in het poëziecentrum wordt gegeven.

Sylvie Marie, Hedwig Selles, Maarten Goethals, Max TemmermanBart Van der Straeten en Mustafa Kör lezen voor uit eigen werk. Randall Casaer verzorgt de regie.

Volg voor het actuele nieuws de facebook-pagina.

 

 

 

Woesten: 11e druk en 'on tour'

 

Een historische moment bij Uitgeverij Vrijdag. Op 20 augustus verscheen alweer de 11e druk van Woesten! Bestel het boek hier.

 

Daarnaast gaan Woesten en Kris Van Steenberge vanaf september 'on tour'! Bekijk hier de data voor de literaire muziekvoorstelling in 2015 en 2016.

 

Joris Gerits over 'Voet bij stuk' van Joseph Pearce

Op 21 mei stelde Joseph Pearce zijn nieuwe roman voor in De Zondvloed. Lees hier de inleidende toespraak van Joris Gerits. 

Lukas De Vos over 'Moço' van Patrick Conrad

"De grote kracht van Moço ligt in de strakke zelfbeheersing van Conrad. Hij laat voortdurend verschillende lagen versmelten, zonder pedant te worden, of in grand guignol te vervallen. Ik noem een paar opwindende insteken. De uitzichtloosheid van de morele fabel. De filmische symboliek. De grammatikale kunstgrepen. De verhulling als techniek."

 

Patrick Conrad stelde op 22 mei in De Zwarte Panter zijn nieuwe thriller voor, die lovend werd ingeleid door Lukas De Vos.

Lees hier de openingsspeech.

 

Johan Braeckman over ‘Lichterlaaie’ van Pat Donnez

Lichterlaaie is een prachtig, bij tijd en wijle hilarisch, maar ook bijzonder diepzinnig boek.’

 

Lees hier de lovende speech van Johan Braeckman over Lichterlaaie van Pat Donnez.

Fikry El Azzouzi wint Arkprijs 2015

Fikry El Azzouzi wint de 65e Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn roman Drarrie in de nacht en zijn toneelstuk Reizen Jihad.

Drarrie in de nacht haalde eerder al de longlist van De Gouden Boekenuil en is genomineerd voor de E. du Perronprijs. 

 

"De jury van de Arkprijs vindt dat Fikry een moedige stem laat horen in de Nederlandstalige literatuur. Met een behendige pen en snijdende humor schetst hij het beeld van een generatie jongeren die zingeving en identiteit zoekt in onze samenleving. Fikry El Azzouzi gooit een wereld open die dichtbij is maar helaas voor velen onbekend."

De koningin is verdwenen genomineerd voor Boekenleeuw 2015

De koningin is verdwenen van Anna Vercammen, met illustraties van Sabien Clement, is genomineerd voor de Boekenleeuw 2015. Beluister en bekijk hier Anna Vercammen over haar boek: https://www.youtube.com/watch?v=y3LjlKluhHk&feature=youtu.be

en breng uw stem uit op http://www.boekenbeesten.be/stemwedstrijd

 

 

DRARRIE IN DE NACHT op longlist Gouden Boekenuil

Fikry El Azzouzi's Drarrie in de nacht wordt alom geprezen en prijkt nu ook op de longlist van de Gouden Boekenuil.

Comments