Het najaar van 2016

Nieuw bij Vrijdag

Radeloos en betoverd - de nieuwe dichtbundel van Pat Donnez

De mooiste zinnen gebracht door Chantal Pattyn, Bart Stouten, Dirk De Wachter, Leslie LJ Hodge en Thomas Vanderveken.

Jacht op de Longlist voor de ECI Literatuurprijs

Jacht, de roman van Elvis Peeters die afgelopen najaar verscheen, is genomineerd voor de Longlist van de ECI Literatuurprijs 2016. De pers was eerder al lovend over deze fascinerende roman: 

'Jacht is spannend, interessant, af en toe grappig, één keer bijzonder tragisch en heel goed geschreven.' - Humo

'Peeters weet met fijnzinnig proza de menselijke tekortkomingen meesterlijk neer te zetten'. - Knack

Lees hier verder voor het persbericht en de volledige lijst

Paula D'Hondt bij De Afspraak

Bart Stouten over Ben jij liefde - Mustafa Kör

KLARA-presentator en dichter Bart Stouten las de gedichten van Mustafa Kör uit diens debuutbundel 'Ben jij liefde' en zag dat het goed was:

'Voor mij is Mustafa Kör een soort moderne Nazim Hikmet van Vlaanderen. De ware kracht van Hikmet is inderdaad zijn liefde, zijn liefde die zo groot en zo stormachtig klinkt dat ze gewoon nooit verloren kan gaan. En die bijna niemand onberoerd laat.'

Lees hier verder

Martine Cuyt over Wat voorafging - Diane Broeckhoven

Martine Cuyts gaf een beeldende inleiding in De Groene Waterman over Wat voorafging, het nieuwste boek van Diane Broeckhoven. 

Lees het hier terug. 

De Zwarte Brug bij Boek van de maand in De Wereld Draait Door

'Zeer kleurrijke, grote Vlaamse roman.'

Vanaf 6.30 min

Lees hier meer over De Zwarte Brug

Herdruk De Canon

Niet alleen De Zwarte Brug is gewild, ook De Canon blijft populair. De 50 + 1 mooiste literaire werken uit de Nederlanden zijn op dit moment in herdruk en verschijnen opnieuw op 26 januari. Dat mag ook wel na zo'n mooie bespreking in De Volkskrant. 

'In meerdere opzichten hebben de leden van de canoncommissie puik werk geleverd... De toon is goed, de canon zelf inspireert.' 'De canon is ook nog eens fraai uitgegeven.' - De Volkskrant 09012016

Lees de volledige bespreking hier. 

Patrick Conrad wint de Hercule Poirotprijs

Patrick Conrad, auteur van Moço, wint dit jaar de Knack Hercule Poirotprijs. Hij draagt deze prijs op aan Fred Braeckman, de dit jaar overleden drijvende kracht achter de poirotprijs.

Moço van Patrick Conrad wint de 18de Hercule Poirotprijs. De auteur kreeg de prijs op de openingsdag van de Boekenbeurs uit handen van Herbert Flack, alias commissaris Van In uit de misdaadserie 'Aspe'.

Lees meer

Comments