Het voorjaar van Vrijdag

Dag Sinterklaas vertelboek

De bekroonde reeks Dag Sinterklaas is al twintig jaar met succes te zien op televisie. Hugo Matthysen schreef ook het verhaal van Ay Ramon! De eerste Vlaamse Sinterklaasfilm die nu te zien is in de bioscoop. 

Bart is een kleine jongen die alles wil weten over Sinterklaas. Hij weet al erg veel: dat de Sint tijdens het jaar in Spanje woont, dat hij een knecht heeft die Zwarte Piet heet. Maar nog blijven er heel wat vragen onopgelost. Bijvoorbeeld: hoe heet het paard van Sinterklaas? Wordt de Sint wel eens verliefd? Maken Sint en Piet wel eens ruzie? Terwijl Bart leuke avonturen beleeft, beantwoorden Sint en Piet al zijn vragen.

Een perfect verhaal voor de feestdagen! 

Patrick Conrad wint de Hercule Poirotprijs

Patrick Conrad, auteur van Moço, wint dit jaar de Knack Hercule Poirotprijs. Hij draagt deze prijs op aan Fred Braeckman, de dit jaar overleden drijvende kracht achter de poirotprijs.

Moço van Patrick Conrad wint de 18de Hercule Poirotprijs. De auteur kreeg de prijs op de openingsdag van de Boekenbeurs uit handen van Herbert Flack, alias commissaris Van In uit de misdaadserie 'Aspe'.

Lees meer

Hautekiet over Woesten en de zoektocht naar Het beste boek

Filmrechten van Vicky & John | Louis van Dievel verkocht aan Zodiak Belgium

Zodiak Belgium, voorheen bekend als Kanakna, één van de grootste televisieproductiebedrijven in België (o.a. Tom & Harry, Nieuw Texas, Liefde voor muziek, Geert Hoste waakt over het Land, Mijn Pop-Uprestaurant …), verwierf de verfilmingsrechten van de roman Vicky & John van Louis van Dievel. In zijn tiende roman schetst de auteur het samenwonen van een familie in de Kempen, wat aanleiding geeft tot grote wrijvingen en felle ruzies  maar ook tot hilarische taferelen uit heden en verleden van dit gezin. Lees meer.

4 nieuwe Wablieft titels!

Deze week zijn er weer 4 nieuwe Wablieft titels verschenen. Wablieft boeken zijn vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend, interessant... En geschreven door bekende auteurs. Klik op de onderstaande titels voor meer informatie. Klik hier voor alle beschikbare Wablieft boeken van Uitgeverij Vrijdag. 

Louis van Dievel - De onderbroek
Michel Follet - Stille vriendschap
Leen De Laere - Antwerpen - New York, enkele reis
Marc Kregting - Punt, Wat zeg je?

Jacht - Elvis Peeters

De Dichters van Vrijdag gaan op tournee!

De dichters van Vrijdag hebben zich verenigd en gaan op tour. In het najaar organiseren de dichters van Vrijdag een tournee, waarvan de aftrap in het poëziecentrum wordt gegeven.

Sylvie Marie, Hedwig Selles, Maarten Goethals, Max TemmermanBart Van der Straeten en Mustafa Kör lezen voor uit eigen werk. Randall Casaer verzorgt de regie.

Volg voor het actuele nieuws de facebook-pagina.

 

 

 

Woesten: 11e druk en 'on tour'

 

Een historische moment bij Uitgeverij Vrijdag. Op 20 augustus verscheen alweer de 11e druk van Woesten! Bestel het boek hier.

 

Daarnaast gaan Woesten en Kris Van Steenberge vanaf september 'on tour'! Bekijk hier de data voor de literaire muziekvoorstelling in 2015 en 2016.