MORE eutopia later

Voorjaar 2017

Hoera! De zwarte brug van Erik Vlaminck en Blindelings van Kris Van Steenberge zijn genominerd als beste Nederlandstalige roman voor de 12e Cutting Edge awards! Wat is uw favoeriet? Stemmen kan hier. 

De winnaars zijn bekend

In zijn nieuwe roman Vijftig voert Bavo Claes tal van kunstwerken op.

‘Kunst biedt troost en kracht voor de onvolkomenheid en enigszins banale gang van het bestaan’, wist de auteur aan de Standaard Weekblad te vertellen. Reageer en laat ons via info [at] uitgeverijvrijdag [dot] beinfo [at] uitgeverijvrijdag [dot] be ( )weten welk kunstwerk uit 'Vijftig' jou het meeste aanspreekt en waarom, en maak kans op een gratis boekenpakket inclusief een gesigneerd exemplaar van Vijftig en Kraai! Een overzicht van alle kunstwerken vind je op www.bavoclaes.be

Reageren kon t/m woensdag 21/12 2u. De winnaars zijn: Fabian Deceuninck, Ingrid Hoeben en Carla Smet. 

 

 

Elvis Peeters wint Gerrit Komrij-prijs 2016

'De Gerrit Komrij-prijs is in het leven geroepen om de beste popularisering van de oudere letteren te eren. Het werd tijd dat de gedichten van Van Veldeke eens werden opgepakt, afgestoft en danig onder handen genomen. Deze liefdesgedichten zijn immers geen oubollige, maar gewoon heel erg goede verzen. Het probleem was dat niemand dit weet, omdat er geen fatsoenlijke editie op de markt is. Dat gat is nu gevuld met een uiterst handzaam boekje: Henric van Veldeke, Ik bid de liefde – 33 minnedichten (Uitgeverij Vrijdag, Antwerpen 2016).' Lees meer

Doe mee aan de Schwob leesclub onder leiding van Rob Schouten

Geef je op voor de Amsterdamse leesclub van Werfel op 15 januari bij Plantage Boekhandel Overtoom, onder leiding van Rob Schouten

Na afloop is er Schwobfest, een feestelijke borrel in het Volkshotel waarbij alle ambassadeurs in vijf minuten een pleidooi voor hun boek houden.

Het programma wordt afgesloten met een literaire quiz waarbij je het boekenpakket met alle tien boeken kunt winnen!

Tickets voor de leesclub zijn verkrijgbaar bij de boekhandel of online

Ivan De Vadder over zijn jaaroverzicht en theatervoorstelling Bang! bij Van Gils & gasten

7/12/16

Franz Werfel in de klassiekercollectie van Schwob

Op zondag 15 januari start de Schwob-actie met de Dag van de herontdekte klassieker en 28 leesclubs door het hele land, in onder meer Groningen, Maastricht, Eindhoven, Haarlem, Haren, Purmerend, Schiedam, Castricum, Santpoort-Noord en Heemstede.De Schwob-lijst biedt ook dit jaar weer literatuur uit alle delen van de wereld, waaronder Het bleekblauwe handschrift van een vrouw van Franz Werfel dat augustus dit jaar bij Vrijdag verscheen. Bekijk hier welke boeken er nog meer mee doen. 

Georges Allaert persoonlijkheidsprijs voor Kris Peeters

Auteur Kris Peeters ontving afgelopen week de Georges Allaert persoonlijkheidsprijs voor zijn relevante bijdrage aan mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling.

De Stichting MORO ter bevordering van de interactie tussen Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening werd begin 2014 opgericht om de kennis en het onderzoek over de interactie tussen Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening te bevorderen. De UGent-expertise op dit gebied werd opgebouwd door professor emeritus Georges Allaert. Met de prijs die naar hem genoemd is, wordt ervoor gezorgd dat deze expertise behouden en verder uitgebouwd wordt. Lees hier het bericht en zijn dankwoord. 

Comments