Kris Peeters (1964)

is politicoloog, antropoloog en mobiliteitsexpert. Hij is lector Verkeerskunde aan de PXL Hogeschool. Met Het voorruitperspectiefDe file voorbij, Weg van mobiliteit en talrijke columns in onder meer De Standaard trok hij het maatschappelijke debat over mobiliteit de voorbije twintig jaar steeds meer open.

In 2022 verscheen Weg van het systeem. Wakker in een ander tijdperk, een kritische studie over hoe de waanzinnige 21ste eeuw ons leven en denken beïnvloedt.


BOEKEN

(2022)

(2014)

(2010)


LEESFRAGMENTEN


Over Weg van het systeem:

‘Een stevig onderbouwd en zeer actueel boek.’
Low Impact Man

'Kris Peeters beschikt ook over een heel vaardige vinger om op pijnpunten te wijzen en spaart politiek links noch rechts in zijn kritische analyses.'

Villa Vanzelf

‘Een kritische verhandeling over hoe de laatste vijftig jaar bestaat uit een aaneenschakeling van crises. Nuchter en wetenschappelijk geschreven.’

NBD Biblion

'Zeer gevatte teksten, van licht ironiserend tot bijtend sarcastisch.'

De Wereld Morgen


MEDIA

Kris Peeters over het schrijven van 'Weg van het systeem'

Toen in maart 2020 we allemaal in lockdown moesten, slaakte Kris Peeters een zucht van opluchting. Een heleboel opdrachten die hij had aangenomen, waren ineens niet meer zo belangrijk. Plots kreeg hij tijd om aan een nieuw boek te werken. Tijdens de boekvoorstelling van Weg van het systeem licht Kris toe hoe dat boek ontstond.

Lees meer »