Uitgever Marie-Lynn Herpoel introduceert 'Be fit, be awesome 3'

Tijdens de boekvoorstelling van Be fit, be awesome 3 heette uitgever Marie-Lynn Herpoel de bezoekers persoonlijk welkom en introduceerde ze het nieuwste kookboek van Laura Van den Broeck. Lees hier haar lovende woorden over de samenwerking met Laura.

Goedenavond allemaal en welkom op de boekvoorstelling van Be fit, be awesome 3, het nieuwe kookboek van Laura Van den Broeck. Ik ben Marie-Lynn Herpoel, uitgever bij Uitgeverij Vrijdag, en ik heb opnieuw de eer gehad om Laura te mogen begeleiden bij de totstandkoming van dit boek.

"Ik had de eer om Laura te mogen begeleiden bij de totstandkoming van dit boek"

Het is intussen het derde kookboek binnen de Be fit, be awesome-reeks, wie had dat verwacht? Laura alleszins niet, want begin oktober 2020 sprak ze op de boekvoorstelling van Be fit, be awesome 2 de volgende woorden uit: ‘Ik stop na deze twee boeken, er komt geen derde boek meer.’ Was ze het beu of had ze geen inspiratie meer? Nee hoor, integendeel, maar ze had het gevoel dat ze op een hoogtepunt was aanbeland en dat het niet beter zou kunnen worden.

Ik moet toegeven dat ik Laura’s woorden met een korreltje zout nam. Niet omdat ik twijfelde aan haar oprechtheid, want voor haar was de cirkel op dat moment ook rond, maar omdat ik haar intussen wel wat kende na samen twee boeken te hebben gemaakt. Ze is een vat vol energie, inspiratie en creativiteit. Ik wist dat ze niet zou kunnen stilzitten.

"Laura is een vat vol energie, inspiratie en creativiteit"

En ik kreeg ook gelijk, zelfs sneller dan verwacht. Precies een maand later stuurde ze me een mail met als onderwerp ‘Potentieel boek 3...’. Laura had zoveel positieve reacties gekregen op haar tweede boek en de vraag naar een vervolg werd haar veelvuldig gesteld. Ze zag al snel in dat ze haar volgers niet in de steek kon laten én het begon ook bij haar weer te kriebelen om ermee aan de slag te gaan. Maar ze stelde zichzelf wel één voorwaarde: het boek moest een meerwaarde bieden ten opzichte van de vorige twee boeken. Niet veel later zaten we samen om te brainstormen over hoe dat derde boek eruit zou moeten zien. Daaruit kwam voort dat we na het eerste, meer zomers gerichte boek en het tweede meer winterse boek een derde boek wilden maken dat zich uitstrekte over alle seizoenen heen. Mét naast heerlijke, vernieuwende recepten ook weer heel wat extra’s die de lezers dat extra duwtje in de rug kunnen geven op hun weg naar een gezond en fit leven.

Tien maanden later, na heel wat experimenteren, koken, proeven, mislukte gerechten, maar ook verrukkelijke smaakontdekkingen, bezorgde Laura me een eerste versie van haar manuscript. Het was me een raadsel hoe ze dit op zo’n korte tijd weer wist klaar te spelen naast haar werk als presentatrice bij TopRadio, als voedingsdeskundige, sportcoach en influencer. Maar ja hoor, het is haar weer gelukt om een kookboek samen te stellen met voedzame, haalbare en lekkere recepten. Opnieuw bewijst Laura dat een gezond en fit leven leuk én haalbaar is, ook in combinatie met een drukke agenda.

"Opnieuw bewijst Laura dat een gezond en fit leven leuk én haalbaar is."

Laura, wat was het weer een plezier om met jou samen te werken. Jouw gedrevenheid, jouw eeuwige optimisme en enthousiasme zijn inspirerend en aanstekelijk. Ik heb het je al meermaals gezegd: wat een powervrouw ben jij en wat ben ik trots op jou. En trots ben ik ook op die twee andere fantastische vrouwen die deel uitmaken van ons topteam: fotografe Laura Noppe maakte weer knappe en smakelijke foto’s en Vera Post verzorgde opnieuw de frisse, hippe vormgeving: van cover tot binnenwerk. Een team vol jonge, getalenteerde, enthousiaste vrouwen die er samen voor gezorgd hebben dat jullie nu weer ten volle kunnen genieten van en jullie laten inspireren door Laura’s eet- en bewegingsfilosofie.

Lieve Laura, ik wens je weer ontzettend veel lezers toe, want dat verdienen je als geen ander. In tussentijd wacht ik geduldig jouw mailtje af waarin je weer een nieuw boekidee aankondigt. Ik kijk er al naar uit!