Lunch: Plaattaart van brie en appel

Geen inspiratie voor de lunch? Wij schotelen graag een heerlijk recept uit Be fit, be awesome 3 van Laura Van den Broeck aan je voor: Plaattaart van brie en appel.

Dagelijks inspireert voedingsdeskundige en sportcoach Laura Van den Broeck haar tienduizenden volgers met haar eet- en bewegingsfilosofie. Na het grote succes van haar vorige twee boeken kon een derde deel niet achterblijven. Be fit, be awesome 3 bevat meer dan 80 heerlijke en voedzame recepten die niet veel tijd en moeite kosten. 


Voorbereidingstijd: 15 min / Bereidingstijd in de oven: 20 min

INGREDIENTEN
voor 2 personen

• 1 rol bladerdeeg (ca. 230 g)
• 100 g brie
• 2 rode uien
• 1 zoete, rode appel
• 25 ml balsamicoazijn
• peper, oregano en zout
• olijfolie


Optioneel: 1 handvol verse rucola en/of 1 handvol walnoten

Vervang de appel door peer en
de brie door feta voor een totaal
andere, maar ook erg lekkere versie.


Je kan ook kiezen voor pizzadeeg in
de plaats van bladerdeeg.

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg hierop uit. Vouw de randjes om,
zodat je een dikkere rand krijgt.
• Pel de rode uien en snijd in dunne ringen. Snijd de brie in stukjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
(Verwijder de schil niet.) 
• Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de uiringen en appelpartjes toe en bak gedurende
5 minuten.
• Overgiet het geheel met balsamicoazijn en laat nogmaals 3 minuten goed inkoken.
• Verdeel het ui-appelmengsel over het bladerdeeg en verspreid de brie eroverheen. Kruid met oregano, peper en zout.
• Zet de plaattaart gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Werk eventueel af met wat verse rucola en/of walnoten.


Meer recepten van Laura Van den Broeck: