Boekvoorstelling Een vorm van vasthouden van - 23 maart

Op zaterdag 23 maart stellen we Een vorm van vasthouden van van Shari van Goethem aan u voor. 


Programma

We organiseren een poëtisch onderonsje, een open cirkel.

We starten met een korte meditatie. Een momentje van verbinden met jezelf.

Daarna duiken we in het boek. Aan de hand van de poëtische dagboekfragmenten staan we stil bij jullie ervaringen m.b.t. het ouderschap of je nu moeder, vader, twijfelmoeder, grootouder of volwassen kind bent. We stellen ons open voor de poëzie en voor elkaar. (Wie wil kan iets delen, wie niet wil mag luisterend aanwezig zijn).

We eindigen de cirkel opnieuw met een meditatie om terug bij jezelf te komen, begeleid door yoga-instructeur Sandra Dehertogh.

Nadien is er thee à volonté.

Het is aangeraden om comfortabele kledij aan te trekken. Je hoeft geen materiaal mee te nemen, alles is aanwezig.

Ter plekke kan je het dagboek kopen: cash of payconic

Uren: 13u30 en 19u30

Locatie: Yogastudio Bornem

 

We werken met een maximum aantal inschrijvingen (van 20 personen). Inschrijven is gratis maar verplicht. Kan je de dag zelf toch niet aanwezig zijn, geef dan tijdig een seintje. Zo kunnen we iemand anders blij maken.


Een vorm van vasthouden van

Als moeder zit je op de voorste rij tijdens het eerste levensjaar van je kind. Tegelijkertijd duwen allerlei verwachtingen je in de rug. Dat is niet alleen vervelend, het leidt je ook af van wie en wat zich vlak voor je neus voltrekt: een schouwspel dat maar één keer wordt opgevoerd.

Dit poëtische dagboek is een poging om niet kwijt te raken wat je hoe dan ook in meer of mindere mate ontglipt. Het is eenhulpmiddel, een aanmoediging voor (prille) moeders en vaders om – ondanks alle uitputting – te blijven kijken en ervaren, zonder daar slaap voor te laten.

Een vorm van vasthouden van is een oefening in aandacht. Een zoektocht naar metaforen. Een uitnodiging. Onvolledig. Een feest.