© Koen Broos

Ingrid Vander Veken (1948)

schrijft verhalen, romans en literaire non-fictie. Haar jeugdboek Sam werd niet alleen bekroond met een Boekenwelp, maar ook geselecteerd door de Kinder- en Jeugdjury, en genomineerd voor de Gouden Uil. Haar meest recente titels zijn Zwijgen (2016), een memoir over geheimen rond de Tweede Wereldoorlog, en Wat overblijft (2020), een aangrijpend boek over afscheid nemen van een huis en van dierbaren.

Daarnaast is Ingrid Vander Veken ook journaliste en columniste. Ze gaf lange tijd les aan aan de afdeling Woord van het Conservatorium en is nu docente bij Creatief Schrijven.

Vrijdag publiceerde eerder haar Wablieft-boek De ogen van een kind, over het leven van een kind in de Tweede Wereldoorlog. In het voorjaar van 2023 verschijnt Verloren, een aangrijpende familiesaga die verteld móét worden.


BOEKEN

(2023)

(2017)


Boekvoorstelling 'Verloren' - 1 april

Extra boekvoorstelling Verloren in De Groene Waterman!

Aangezien de boekvoorstelling van Verloren van Ingrid Vander Veken in het Fakkeltheater volledig volzet is, hebben we een extra voorstelling ingelast. U bent van harte welkom op zaterdag 1 april in de kelder van De Groene Waterman.

Lees meer »

Over Verloren:

‘Wat een verhaal! Wat een verhalen!
Een weergaloos boek over de meest
dramatische eeuw in Europa.
Absolute aanrader!’

Rodaan Al Galidi

‘Meeslepend, ontroerend, verbijsterend levensecht. Een meesterwerk!’

Herman Van Goethem


Over De ogen van een kind:

'Heel voorzichtig, haast aarzelend laat Ingrid Vanderveken ons binnen dringen in de wereld van een kind. De lezer begrijpt sommige dingen vlugger dan het meisje. Het verhaal is zo pijnlijk en broos maar ook zo ontzettend mooi geschreven.' 

Lezers Tippen Lezers