© Kwestion.be

Stef Vanlee

is acteur (Dertigers, Familie en SOS 112) en theatermaker (Fractie van een seconde), maar bovenal is hij sinds 1998 spoed- en MUG-verpleegkundige bij ZNA Jan Palfijn. Zijn debuut, 112 verhalen met, over en op spoed, verscheen in de zomer van 2022.


BOEKEN

(2022)


Leesfragment: 112 verhalen - Stef Vanlee

Laat je verrassen en dompel je onder in de bijzondere wereld van de urgentiegeneeskunde in 112 verhalen. Stef Vanlee vertelt in dit boek waargebeurde verhalen met een vaak dramatische afloop, verrassende ontknopingen en bizarre gebeurtenissen. De eerste twee verhalen krijg je hier als voorproefje.

Lees meer »

2 september 2022

112 verhalen 4 maanden in de top 10 van Standaard Boekhandel

Hoera! 112 verhalen van Stef Vanlee staat vandaag precies vier maanden in de non-fictie top 10 van Standaard Boekhandel!
In dit boek neemt verpleegkundige Stef Vanlee je mee achter het stuur van de ziekenwagen en MUG naar bizarre en aangrijpende plekken en situaties.


Over 112 verhalen:

‘Uit alle verhalen merk je de liefde voor het beroep, het respect van de auteur naar andere hulpverleners in andere zorgsectoren en respect voor de mens in het verhaal.’
boekenplekje_shannah

‘112 keer bedankt aan iedereen die in de hulpverlening werkt, om er elke dag opnieuw weer te staan op de meest cruciale momenten in een mensenleven maar ook 112 keer bedankt aan Stef om dit onder de aandacht te brengen en de mensen in zijn vak een hart onder de riem te steken.’
laurenbetweenthelines

‘Van heftige verhalen waarbij ik een brok in de keel kreeg en een traantje moest wegpinken tot ontroerende verhalen of zelfs verhalen die een glimlach op mijn gezicht toverden. Je wordt van de ene emotie in de andere gegooid.’
marieke_leest

‘112 verhalen is een boek over de waarde van het leven, over hoop, over geluk, liefde en vriendschap.’
ine_leest


Boekvoorstelling

Op de Internationale Dag van de Verpleging stelde Stef Vanlee 112 verhalen voor in ZNA Cadix. Ambulanciers begeleidden de bezoekers naar de zestiende verdieping waar Nathalie Delporte de avond presenteerde. Aan het woord kwamen Wim Van De Waeter (algemeen directeur patiëntenzorg ZNA), Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), Herman Verbruggen (acteur), Linde Merckpoel (MUG-verpleegkundige voor 1 nacht) en Udoka Onyenekwu (getuige). Met muziek van Katrien Verfaillie.

© Kwestion.be