© Philip Vanoutrive

Greta Vandeborne (1944)

is een van de rebellen in de film en het boek Rebels van Ann Peuteman. Ze was secretaris-generaal van een internationale organisatie van hogescholen en universiteiten, en schreef eerder Negen jaar met ALS (2019) over de mantelzorg voor haar intussen overleden echtgenoot. Ze heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen.

In het voorjaar van 2023 verschijnt In mijn hart woont een meeuw, een herkenbare en toegankelijke bundel over rouw die niemand onberoerd zal laten.


BOEKEN

(2023)


Over In mijn hart woont een meeuw:

‘Wie dit leest, kan niet onbewogen blijven.’

Uus Knops

‘Tussen de regels van de al even troostende als confronterende verhalen schuilt een heel overtuigend pleidooi voor het recht op rouwen.’

Ann Peuteman

‘Rouwen stopt niet, het stopt nooit wanneer we het dierbaarste verliezen. Maar de rauwe pijn kan stilaan verzachten wanneer dat dierbare langzaam onder het vel kruipt en één wordt met onszelf. Deze verhalen zijn de balsem die dat verzachten kunnen ondersteunen of zelfs bespoedigen.’

Alain Platel


Boekvoorstelling

Op vrijdag 24 maart stelden we In mijn hart woont een meeuw voor in bibliotheek De Krook. Uitgever Rudy Vanschoonbeek verwelkomde het publiek. Rouwexpert Uus Knops was gastspreker. Knack-journaliste Ann Peuteman interviewde Greta Vandeborne en de auteur bracht een voorsmaakje uit haar rouwverhalenbundel. Met Franse chansons door André Cruyt & familie.