© Joke Van Damme

Eric Bauwens (1960)

studeerde sociologie. Hij werkte lange tijd bij Defensie als stafofficier en gaf les aan de Koninklijke Militaire School.

Van zijn ouders kreeg hij zijn passie voor geschiedenis, toneel, muziek en opera. Zo publiceert hij biografieën van bekende Gentenaars, zoals diva en operadirectrice Vina Bovy. Bij Vrijdag verscheen in 2019 de biografie Vader Anseele. Edward Anseele, politicus, ondernemer, mythe.

In het najaar van 2021 toont Bauwens aan hoe een voetnoot in de geschiedenis toch nog een onsterfelijke legende werd met Het adelaarsjong. Het tragische leven van de zoon van Napoleon. Dit boek biedt een onthutsend inzicht in de manier waarop men in vorstelijke families met elkaar omging.


BOEKEN

(2021)

(2019)


MEDIA

Over Vader Anseele:

'Voor een breed publiek leesbare en goed gedocumenteerde biografie' - De Gentenaar

'Een absolute aanrader, zeker voor wie zich socialist of sociaaldemocraat noemt en voelt. Het vuur dat Anseele tijdens zijn leven kon opwekken met zijn redenaarstalent kan bijna honderd jaar na zijn dood nog bezielen via zijn daden, die door Eric Bauwens met veel overgave zijn verzameld en neergeschreven.' - Doorbraak

'Ik kan ulder alvaste "het ruuie boekske" van 330 paazjes echt aanbeveele' - Luk De Bruycker, De Streekkrant