Soumia Aattaoui (1991)

is het gezicht achter de succesvolle blog en Instagrampagina Keuken van Sou. Als klein meisje was ze al niet weg te slaan uit de keuken. Koken en bakken is voor haar als ademen en knipperen met de ogen: het gaat vanzelf en ze kan niet zonder. Haar passie en liefde voor eten brengt zij op een creatieve manier over die aanstekelijk werkt.

In 2022 verscheen bij Vrijdag haar kookboek Keuken van Sou. Good food based on your mood.


BOEKEN

(2022)


Keuken van Sou. Good food based on your mood.


31 augustus 2022

Keuken van Sou binnengekomen in de Bestseller 60

Met veel plezier melden we dat Keuken van Sou meteen bij verschijnen een plaatsje in de Bestseller 60 wist te veroveren. Het kookboek van Soumia Aattaoui kwam binnen op plaats 46 in de algemene lijst. In de categorie 'culinair' staat Keuken van Sou zelfs op 1!

De Bestseller 60 is de officiële lijst van bestverkochte boeken in Nederland. Deze ranglijst geeft het boekenvak en de lezer wekelijks inzicht in de bestverkochte Nederlandstalige boeken.

 


Over Keuken van Sou:

'Soumia Aattaoui van foodblog Keuken van Sou begrijpt dat eten en emotie bij elkaar horen.'

AD Mezza

'Een liefdesverklaring aan eten, haar Marokkaanse wortels, de wortels van haar Afghaanse echtgenoot en aan de keuken waar grenzen wegvallen en invloeden en culturen liefdevol samenkomen.'

NRC

'Wereldkeukens, culturele tradities, de kennis van verschillende generaties… In haar kookboek en op haar foodblog combineert Soumia Aattaoui het allemaal. De verbinding zoeken staat centraal.'
Allerhande

'Geschreven in een opgewekte en heldere stijl en bevat persoonlijke en humoristische anekdotes van de
auteur.'

NBD Biblion

'Keuken van Sou is een vrolijk en vooral heel divers kookboek geworden. Voor ieder wat wils en niet op één kookstijl of keuken vast te pinnen.'

Kookboekenieuws.nl

'Een kookboek waar iedereen blij van wordt.'

Koken & Genieten


Recepten uit Keuken van Sou

Kijk eens in mijn suikerspiegel: Tiramisucake

Een heerlijk zoet vieruurtje? Een toetje na een diner? Of gewoon nood aan een sugar rush? Dan ben je bij dit recept uit Keuken van Sou aan het juiste adres. Geniet van al het zoets met een kopje thee, koffie of een glas melk. Get your daily sugar dose!

Deze tiramisucake is om je lange vingers bij af te likken! De tiramisu en de cake zijn een match made in heaven. Het was liefde op het eerste gezicht toen tiramisu hem in de ogen cake. Dit stelletje is gewoon om op te eten.

Lees meer »

Een mondreis rond de wereld: Turkse simitbroodjes

Voel je de behoefte om even te ontsnappen van de dagelijkse drukte? Wil je niets liever dan je koffers pakken en afreizen naar een ander land, waar je even op adem kan komen? Verschillende recepten uit Keuken van Sou vervoeren je naar verre oorden, zonder dat daar dure vliegtickets of urenlange wachtrijen in de luchthaven aan te pas komen. Vanuit jouw eigen keuken en met veel beenruimte neem ik je mee op wereldreis. Fasten your seatbelt: van Brazilië tot in de Filipijnen. Thank you for flying with Keuken van Sou Airlines.

lk zie, ik zie wat jij simit en het is goudbruin. Deze heerlijk gevulde Turkse sesambroodjes met zoete nasmaak brengen jou met elke hap een stap dichter bij Turkije. De krokante buitenkant en de vulling van fetakaas en peterselie zijn een yummy combinatie. Je zult er niet genoeg van krijgen. Gelukkig is er geen simitlimiet.

Lees meer »

Kan 't niet laten, koolhydraten: Zoete aardappel-tacobowl

It was worth it! Het gevoel geen spijt te hebben. Achteraf blij zijn met de keuze die je hebt gemaakt. Van de koolhydraatrijke gerechten in Keuken van Sou kun je niet afblijven, maar dat zal je ook niet erg vinden. Met andere woorden: raak zonder spijt de koolhydratentel kwijt.

They see me bowling, they hating. Met deze zoete aardappel-tacobowl gooi je altijd strike! Door de hemelse combinatie van gekruid gehakt, crushed nachos, zure room, pittige srirachasaus en smeuïge avocado is het net een Mexicaans feest in een kommetje. Elke hapje smaakt vrijwel direct naar meer!

Lees meer »