HOMEWEBWINKEL / FICTIE / PRENTENBOEKEN VAN VRIJDAG

Prentenboeken van Vrijdag

Uitgeverij Vrijdag draagt graag bij aan een inclusiever kinderboekenlandschap. Wij brengen waardevolle prentenboeken met een hedendaagse insteek over thema's die ons nauw aan het hart liggen. En met succes! Zo verkochten we inmiddels ruim 10.000 exemplaren van En ze leefden nog, een baanbrekend sprookjesboek voor een nieuwe generatie kinderen én hun ouders. 'Dit boek toont aan meisjes, jongens, iedereen die het leest, dat prinsessen altijd zelf de helden van het sprookje zijn geweest.'

Dit najaar mogen we twee nieuwe prentenboeken aan ons fonds toevoegen. Voor Alle dagen sneeuw, een hartverwarmend en broodnodig verhaal over gendergelijkheid, baseren Fleur Pierets en illustrator Noëmi Willemen zich op de ervaringen van professionele snowboarder Rachida Aoulad. En morgen nog een keer, een uniek kinderboek van Esohe Weyden, is een sprankelend en speels verhaal over nieuwe dingen proberen.

Recent verschenen

Binnenkort bij Uitgeverij Vrijdag

Auteurs

Maak kennis met enkele kinderboekenauteurs en illustrators uit ons fonds.

Fleur Pierets is schrijver en spreker
over mensenrechten. Ze publiceerde Julian en Heerlijk monster bij Das Mag en schreef – in opdracht van het MoMa in New York – twee kinderboeken over haar 22-project, waarin zij en haar vrouw wilden trouwen in alle landen waar dat mocht.

Noëmi Willemen blogt en knutselt op
@lecoeuramareebasse, illustreert kinderboeken en werkt aan een PhD over de geschiedenis van moederen.

Een jaar na haar daverende poëziedebuut Tussentaal komt dichter, presentator, jurist en podiumfenomeen Esohe Weyden met
een uniek kinderboek. De kans is groot dat heel wat kinderen haar nog kennen als ambassadeur van de  Jeugdboekenmaand 2021 of van haar rol in de succesvolle Ketnetreeks Helden.

Elisabeth Lucie Baeten woont samen met haar man, twee kinderen, twee poezen en chailatteverslaving in Antwerpen. Ze is schrijver en scenarist
(Loslopend wild), en post al eens graag een onnozel filmpje op Instagram voor haar 31 000 volgers.

Flore Deman is een prijswinnende illustrator met een veelzijdig portfolio. Haar fijngevoelige, speelse tekeningen zijn steevast gekruid met een pittige portie kleur en laten zich het best vertalen als een feeëriek universum waarin ze haar toeschouwer zachtjes, laag na laag, meeneemt naar de kern van het verhaal.

Femke Vanbelle debuteert als schrijver
met Het land van Ooit. Al jaren verzamelt ze mooie woorden, dichterlijke zinnen en flarden proza op papier. Ook in haar grafische studio Bloudruk houdt ze ervan (visuele) verhalen te vertellen.


En ze leefden nog: Een baanbrekend sprookjesboek voor een nieuwe generatie kinderen én hun ouders.


Nieuws

17 april 2023

Fleur Pierets en Noëmi Willemen maken een prentenboek

Leuk nieuws! Dit najaar verschijnt bij Uitgeverij Vrijdag een prentenboek van Fleur Pierets en illustrator Noëmi Willemen over een meisje dat bijzonder graag snowboardt. Een kinderboek over gendergelijkheid, inclusie en empowerment, gebaseerd op de ervaringen van snowboarder Rachida Aoulad. 

Fleur Pierets is schrijver, kunstenaar en activist. Ze heeft al twee succesvolle Engelstalige kinderboeken op haar naam staan, bij Vrijdag zal haar eerste kinderboek in het Nederlands verschijnen. Historica Noëmi Willemen doet onderzoek naar de geschiedenis van het moederen en illustreerde verschillende bestsellers. 

De combinatie van Fleurs ijzersterke pen en Noëmi’s sprankelende illustraties kan niet anders dan voor vonken zorgen.


Webwinkel

Bestel hier de prentenboeken van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden