HOMEWEBWINKEL / FICTIE / PRENTENBOEKEN VAN VRIJDAG

Prentenboeken van Vrijdag

De prentenboeken van Vrijdag nemen je mee naar een wereld vol verbeelding, verwondering en betovering. Het zijn stuk voor stuk eigentijdse en fantasierijke verhalen over maatschappelijk relevante thema’s die ons nauw aan het hart liggen. Met deze reeks willen we bijdragen aan een diverser en inclusiever kinderboekenlandschap. Onmisbaar dus voor de nieuwe generatie kinderen en hun ouders. Heerlijk om te lezen, voor te lezen én vanaf nu ook te luisteren. Lees, luister, beleef en geniet!

Recent verschenen

Auteurs

Maak kennis met enkele kinderboekenauteurs en illustrators uit ons fonds.

Fleur Pierets is schrijver en spreker
over mensenrechten. Ze publiceerde Julian en Heerlijk monster bij Das Mag en schreef – in opdracht van het MoMa in New York – twee kinderboeken over haar 22-project, waarin zij en haar vrouw wilden trouwen in alle landen waar dat mocht.

Noëmi Willemen blogt en knutselt op
@lecoeuramareebasse, illustreert kinderboeken en werkt aan een PhD over de geschiedenis van moederen.

Een jaar na haar daverende poëziedebuut Tussentaal komt dichter, presentator, jurist en podiumfenomeen Esohe Weyden met
een uniek kinderboek. De kans is groot dat heel wat kinderen haar nog kennen als ambassadeur van de  Jeugdboekenmaand 2021 of van haar rol in de succesvolle Ketnetreeks Helden.

Elisabeth Lucie Baeten woont samen met haar man, twee kinderen, twee poezen en chailatteverslaving in Antwerpen. Ze is schrijver en scenarist
(Loslopend wild), en post al eens graag een onnozel filmpje op Instagram voor haar 31 000 volgers.

Flore Deman is een prijswinnende illustrator met een veelzijdig portfolio. Haar fijngevoelige, speelse tekeningen zijn steevast gekruid met een pittige portie kleur en laten zich het best vertalen als een feeëriek universum waarin ze haar toeschouwer zachtjes, laag na laag, meeneemt naar de kern van het verhaal.

Femke Vanbelle debuteert als schrijver
met Het land van Ooit. Al jaren verzamelt ze mooie woorden, dichterlijke zinnen en flarden proza op papier. Ook in haar grafische studio Bloudruk houdt ze ervan (visuele) verhalen te vertellen.


Binnenkort bij Uitgeverij Vrijdag


Prentenboeken van Vrijdag bij kinderboekhandel Pardoes

Op zaterdag 4 november vierden we onze prentenboeken in Mechelen bij Kinderboekhandel Pardoes. Elisabeth Lucie Baeten las voor uit En ze leefden nog. Fleur Pierets en Rachida Aoulad brachten Alle dagen sneeuw ten gehore. Femke Vanbelle bracht een kamishibai mee bij Het land van Ooit en samen met Flore Deman gaf ze een leuke creatieve workshop aansluitend bij het boek.


Nieuws

7 november 2023

Er komt een vervolg op En ze leefden nog

Een jaar na verschijning staat En ze leefden nog van Elisabeth Lucie Baeten en Flore Deman opnieuw in de bestsellerlijsten. Ook de komst van het audioboek bleef niet onopgemerkt. En nu mogen we hier nog een nieuwtje aan toevoegen: de contracten zijn getekend, er komt een vervolg op En ze leefden nog.


17 april 2023

Fleur Pierets en Noëmi Willemen maken een prentenboek

Leuk nieuws! Dit najaar verschijnt bij Uitgeverij Vrijdag een prentenboek van Fleur Pierets en illustrator Noëmi Willemen over een meisje dat bijzonder graag snowboardt. Een kinderboek over gendergelijkheid, inclusie en empowerment, gebaseerd op de ervaringen van snowboarder Rachida Aoulad. 

Fleur Pierets is schrijver, kunstenaar en activist. Ze heeft al twee succesvolle Engelstalige kinderboeken op haar naam staan, bij Vrijdag zal haar eerste kinderboek in het Nederlands verschijnen. Historica Noëmi Willemen doet onderzoek naar de geschiedenis van het moederen en illustreerde verschillende bestsellers. 

De combinatie van Fleurs ijzersterke pen en Noëmi’s sprankelende illustraties kan niet anders dan voor vonken zorgen.


En ze leefden nog: Een baanbrekend sprookjesboek voor een nieuwe generatie kinderen én hun ouders.


Webwinkel

Bestel hier de prentenboeken van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden