HOMEWEBWINKEL / FICTIE / THRILLERS VAN VRIJDAG

Thrillers van Vrijdag

Spannende boeken uitgeven zit in ons DNA. Met een breed assortiment aan verhalen van prijswinnende auteurs hebben we iedere thrillerliefhebber wat wils. De dolkomische thrillers van Anne-Laure Van Neer brengen menig lezer aan het lachen, terwijl de stijlvol geschreven romans noirs van Patrick Conrad geroemd worden vanwege zijn sfeervolle beschrijvingen van het Antwerpen van de jaren tachtig. Jos Pierreux neemt de lezers steevast mee op avontuur in Knokke, terwijl Dominique Biebau de lezers van zijn literaire thrillers bedient met prachtige taal en een bijzonder inzicht in menselijke verhoudingen. Tine Bergen weet met haar psychologische thrillers de onderhuidse spanning als geen ander op te bouwen. De thrillers van Vrijdag leveren stuk voor stuk kwaliteit.

Recent verschenen

Auteurs

Maak kennis met enkele thrillerauteurs uit ons fonds.

Tine Bergen is journalist en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. Haar psychologische thrillers Vissen
praten niet en Zullen we het liefde noemen? werden
bejubeld en genomineerd voor thrillerprijzen.

Na drie nominaties kreeg Jos Pierreux  de Knack Hercule Poirotprijs 2018 voor zijn meest persoonlijke thriller Niets erger dan spijtDe jury noemde het een ‘tour de force’. Pierreux’ thrillers, waaronder zijn laatstverschenen Besloten stad, spelen zich meestal af in de kuststad Knokke.

Anne-Laure Van Neer  debuteerde in 2015 met de misdaadkomedie Justine, daarna volgden Mauriceen Louise. In de zomer van 2022 verscheen Joséphine, waarmee Anne-Laure Van Neer de Knack Hercule Poirotprijs 2022 won.

Dominique Biebau schreef
eerder de roman Trage Wegen, het jeugdboek Boerman en de thrillers IJslands Gambiet en Russisch voor beginners. Hij won met Russisch voor beginners zowel de Knack Hercule Poirotprijs als de Gouden Strop.

Patrick Conrad is schrijver, dichter, plastisch kunstenaar en filmmaker. Hij biedt een enerverende cocktail van spanning en laconieke beschouwingen bij het
pseudo-artistieke caféleven in het Antwerpen van de jaren tachtig. In 2015 won hij de Knack Hercule Poirotprijs met zijn thriller Moço.


Binnenkort bij Uitgeverij Vrijdag


Nieuws

28 oktober 2023

Dieter Rogiers wint de Fred Braeckman Award voor Bot mes

De Brusselse auteur Dieter Rogiers wint met zijn literaire thrillerdebuut de debuutprijs van de Knack Hercule Poirotprijs 2023. In een spannend verhaal vol moreel ambigue personages en verrassende plotwendingen gidst hij de lezer in Bot mes door een surreële stad waarin afkeer en liefde keerzijden zijn van dezelfde medaille.  


29 oktober 2022

Anne-Laure Van Neer wint de Hercule Poirotprijs 2022! 

Met veel trots kunnen we melden dat Anne-Laure Van Neer met Joséphine de Knack Hercule Poirotprijs 2022 heeft gewonnen.

'Een hilarische thriller vol onversneden humor, een plot die zo ongeloofwaardig is dat die overtuigt, en personages die met als enige wapens gezond boerenverstand en volstrekte amoraliteit het onrecht te lijf gaan.’
– Jury Knack Hercule Poirotprijs 2022


29 oktober 2022

Besloten stad wint Hercule Poirot Publieksprijs 2022! 

Jos Pierreux heeft met Besloten stad de Knack Hercule Poirot Publiekprijs 2022 gewonnen. Bedankt aan alle lezers om te stemmen!

De Knack Hercule Poirotprijs is aan de 25e editie toe en is hiermee een van de langstlopende boekenprijzen in Vlaanderen. De prijs bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar. Naast Jos Pierreux prijken nog twee Vrijdagauteurs op de shortlist: Dominique Biebau met Het mollenfeest en Anne-Laure Van Neer met Joséphine.


6 april 2022

Het Mollenfeest op shortlist Hebban Thrillerprijs 

Lezerscommunity Hebban.nl heeft zojuist de laatste genomineerde voor de Hebban Thrillerprijs bekendgemaakt. Een honderdkoppige lezersjury selecteerde de vijf kanshebbers voor de belangrijkste lezersjuryprijs voor het spannende boek.

Dominique Biebau staat met zijn nieuwste literaire thriller, Het mollenfeest, op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2022. 


30 november 2021

De Verdwijningen genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs

Patrick Conrad is met De verdwijningen genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs 2021, de prijs voor het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar.

Op zaterdag 18 december maakt de jury van de 24e editie van de Knack Hercule Poirotprijs, bestaande uit voorzitter Geert Lambrecht, Linda Asselbergs, Johanna Spaey, Lukas De Vos, Patrick Van Gompel en John Vervoort de winnaar bekend.


25 november 2021

Patrick Conrad in Franse vertaling

Met veel plezier melden we dat de toonaangevende Franse uitgeverij Actes Sud binnenkort Diep in december van Patrick Conrad gaat publiceren in een vertaling van Noëlle Michel.

Nous sommes ravis à la perspective de cette collaboration,” zegt redacteur Hege Roel-Rousson die samen met Philippe Noble besloot om Patrick Conrad in de reeks Actes Noirs te brengen als eerste Vlaming naast internationale collegae als Stieg Larsson, Camila Läckberg, David Lagercrantz en Lars Kepler.


Webwinkel

Bestel hier de thrillers van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden