HOMEWEBWINKEL / PREORDERS

Preorders

Als eerste de nieuwe titels van Uitgeverij Vrijdag ontvangen? Hier bestel je de reeds aangekondigde titels. Zodra het boek van de drukker komt, sturen we het bestelde exemplaar naar u op!

Binnenkort bij Uitgeverij Vrijdag

Bestel hier het boek van uw keuze.


Verschijningsdata

f e b r u a r i

Ik ga naar de schapen – Marieke De Maré
Naakt – Mel Meliciousss
Hij komt terug – Frederik Hautain

 

m a a rt
Het Wereldtijdschrift van Willem Elsschot – Vic van de Reijt
Een vorm van vasthouden van – Shari Van Goethem
een soort troost – David Troch
De vrouw in de moeder – Uwe Porters


a p r i l
Thuiskomen – Jos Borré
De Christiemoorden – Dominique Biebau
Wat je weten moet – Tine Bergen
Rennen voor je leven – Peter Vervaet


Nieuws

23 juni 2023

We blikken vooruit op het najaar

Dit najaar verschijnen maar liefst twee nieuwe boeken van Erik Vlaminck. Bovendien bundelen we, voor het eerst, de beste teksten van Hugo Matthysen in Tony, de zieke pony. We verwelkomen Uwe Porters bij Uitgeverij Vrijdag. De vrouw in de moeder is een openhartig en taboedoorbrekend boek over moederschap en seksualiteit. Daan Duppen en Dirk Doucet tonen in Zorgen voor morgen aan hoe je de regie van je latere leven in eigen handen kan houden.

Er prijken twee debutanten in onze najaarsaanbieding: Tyche Beyens (Over dit gevoel is nagedacht) en Dieter Rogiers (Bot mes). Michel Follet brengt het vervolg op Wanneer zien we u terug? en Bart De Clerck neemt de lezersmee van Antwerpen naar Santiago De Compostela.

Dit najaar presenteren we bovendien twee nieuwe prentenboeken. Voor Alle dagen sneeuw, een hartverwarmend en broodnodig verhaal over gendergelijkheid, baseren Fleur Pierets en illustrator Noëmi Willemen zich op de ervaringen van professionele snowboarder Rachida Aoulad. En morgen nog een keer, een uniek kinderboek van Esohe Weyden, is een sprankelend en speels verhaal over nieuwe dingen proberen.


24 maart 2023

Zomers genieten met Uitgeverij Vrijdag!

In de zomer van 2023 publiceren we het vijftigste boek van Diane BroeckhovenGemis. Daarnaast verschijnt een nieuwe thriller van Jos Pierreux en gaat Patrick Van Gompel op zoek naar wat de Nederlanders zo Nederlands maakt. We mogen jullie zomeravonden bovendien verrijken met tachtig nieuwe onweerstaanbare crypto-opgaven in Karels Crypto: de spiksplintere tachtig.

Nele Reymen beantwoordt Frequently Asked Questions over het moederschap en Lisa Demets brengt de geschiedenis achter de succesvolle branding van de Brugse familie Breydel. Eric Bauwens onderzoekt in De wiegjes van Lebensborn hoe de zucht naar het creëren van deperfecte mens ook nu nog doorwerkt. Galerist Adriaan Raemdonck, pionier in de kunstwereld, vertelt zijn unieke verhaal in De Panter praat. Twaalf postulaten dienen als emblemen om vijftig jaar kunstgeschiedenis te markeren.

Tot slot nodigt Luc Verdoodt u uit om op de fiets te stappen. Vlaams toppenboek voor de fiets is een ranking van honderd toppen die informeert over afstand, hoogtemeters, wegdek, stijgingspercentage, het koershistorische belang en de Mont Ventouxfactor.


18 november 2022

De voorjaarsaanbieding van Uitgeverij Vrijdag staat online

We pakken uit met nieuwe titels van Erik Vlaminck, Walter van den Broeck en Patrick Conrad. Bovendien hebben we het voorrecht om de niet eerder gepubliceerde debuutroman van Roger Van de Velde uit te geven. Journalist Sarah Vandoorne ontrafelt de textielketen in Kleerkastvasten, terwijl Sarah De Grauwe en Luc Van den Broeck een bijzondere vrouw uit de Franse Revolutie aan ons voorstellen. Charles Ducal brengt een kritische en diepgravende analyse van fascistische en communistische ideeën.

We verwelkomen debutanten Chris Vanlangendonck en Greta Vandeborne. Van Ingrid Vander Veken verschijnt met Verloren een aangrijpende familiesaga en Celia Groothedde brengt met De crèchecrisis een scherpe kroniek van een aangekondigde crisis.


24 juni 2022

Deze boeken verschijnen in het najaar van 2022

Dit najaar nemen Erik Vlaminck en Jos Geysels de pen ter hand tegen armoede, verschijnt de nieuwe thriller van Tine Bergen en verwelkomen we Cabaretduo Grof Geschud met hun literaire romandebuut. Dirk Nielandt getuigt over zijn leven met MS, Philippe en Giovanni overwinteren en Bart Stouten neemt de lezer mee op een poëtische droomwandeling door Lissabon.

Daarnaast brengt Uitgeverij Vrijdag prentenboeken uit van Elisabeth Lucie Baeten en Femke Vanbelle, beide met illustraties van Flore Deman. Kris Van Steenberge en Sabien Clement ontroeren met een prachtig beeldverhaal, Don Vitalski keert terug naar het Rattenkasteel en Michel Follet publiceert zijn vijfde kermisboek. Bovendien verwelkomen we debutanten Anka Hashin, Sara Eelen en Antonia Mezzina.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden