HOMEWEBWINKEL / FICTIE / LITERATUUR VAN VRIJDAG

Literatuur van Vrijdag

Recent verschenen

Auteurs

Maak kennis met enkele literatuurauteurs uit ons fonds.

Erik Vlaminck is schrijver van romans als Suikerspin, Brandlucht en Iconen. Vlaminck is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse
Taal en Letteren. Hij combineert maatschappelijk engagement met een ijzersterke pen. In toegankelijke taal omkadert burleske humor de ernst in zijn romans, columns, pamfletten en theaterteksten.

Diane Broeckhoven is auteur en journalist. Ze schreef een omvangrijk oeuvre bij elkaar, waarvan de eerste kinder- en adolescentenboeken zijn  waarvoor ze diverse literaire prijzen ontving, o.a. twee Boekenleeuwen. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op literatuur voor volwassenen.

Kris Van Steenberge is schrijver, regisseur en docent. Zijn debuutroman Woesten (2013) won de Debuutprijs en de Bronzen Uil. Dit werk werd gevolgd door de roman Blindelings (2016), de theatertekst Adela en Helena (2017) en de roman De advocaat en de zeiler(2020), die hij samen met Geert Briers schreef.

WALTER VAN DEN BROECK

Walter van den Broeck is één van onze beste prozaïsten en Vlaanderens populairste en meest gespeelde toneelauteur. Voor beide disciplines kreeg hij de Staatsprijs. Van 2008 tot 2016 was hij lid van de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde. Zowel in zijn geboortedorp Olen, als in zijn woonplaats Turnhout werd hem het ereburgerschap toegekend.

Marieke De Maré verzint, schrijft en vertelt. Ze heeft het vermogen om schoonheid te zien in de meest kwetsbare momenten en deelt dit graag met anderen. In 2020 debuteerde ze met de roman Bult, die lovend werd onthaald. Ik ga naar de schapen is haar tweede roman.

Roger Van de Velde was journalist voor De Nieuwe Gazet. Vanwege zijn palfiumverslaving werd hij vanaf 1961 meermaals in instellingen geplaatst, waar hij onder meer De knetterende schedels (1969) schreef. Hij overleed in 1970 aan zijn verslaving, kort nadat hij de Arkprijs voor het Vrije Woord had ontvangen. Roger wordt ook wel eens de meest bekende ‘onbekende schrijver’ van de Nederlandse letteren genoemd.


Webwinkel

Bestel hier de literatuur van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden