HOMEWEBWINKEL / FICTIE / GESCHIEDENIS VAN VRIJDAG

Geschiedenis van Vrijdag

Hedendaagse geschiedenis (1945-nu)


Wereldoorlogen


Europese landen


Vergeten vrouwen


Auteurs

Maak kennis met enkele geschiedkundige auteurs van Vrijdag

studeerde Klassieke Talen, Germaanse Letteren en filosofie. Hij doceerde literatuur en filosofie aan de University of New Brunswick (Canada), Antioch University en UC Berkeley (VS), de UGent en de UAntwerpen. Hij publiceerde talrijke boeken en artikels over het Israëlisch-Palestijns conflict, de joodse cultuur, het Midden-Oosten, filosofie, ethica, integratie en nationalisme.

Bij Vrijdag verschenen De Bijbel. Een vrij zinnige lezing (2016),  De Joden van Antwerpen (2018) en De eeuwige kop van Jood (2019).

 

is als cultuurhistoricus van de late middeleeuwen verbonden aan de Universiteit Gent. Ze onderzoekt de rol van geschiedschrijving in de middeleeuwse maatschappij en werkte mee aan de televisieserie Het verhaal van Vlaanderen en de podcastreeks De vorstinnen van Vlaanderen.

In januari 2024 verscheen Breydel. Het verhaal van een ambitieuze politieke familie in middeleeuws Brugge.

stootte in zijn eigen familie op het verhaal van Pater Van Breda en de redding van het Husserl-archief, en werkte jarenlang aan een zorgvuldige reconstructie van deze geschiedenis. Hij publiceerde eerder onder meer Landlopers, Het geluk van de lezer, Kinderen van Kuifje en Vlaamse reuzen (met Jan Smet).

Een uitgebreide herdruk van zijn bestseller De pater en de filosoofwaarmee hij  de Prijs voor het Spirituele Boek 2018 won, verscheen in april 2021.


Webwinkel

Bestel hier de geschiedkundige boeken van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden