Ten derden male, een crisisfeest - 10 oktober

Het pamflet Ten derden male van Jos Geysels en Erik Vlaminck zet harde feiten over armoede op een rij, levert frappante blikopeners en suggereert werkbare oplossingen. De Roma presenteert dit pamflet tijdens een crisisfeest dat een oproep tot actie wil zijn. Met humor, met een getuigenis, met muziek, met grote ernst... Dikke Freddy en Jan De Smet zullen alvast van de partij zijn, maar er wordt nog meer schoon volk verwacht.


Programma

19:15   deuren open
20:00   verwelkoming door Hanna Desmet
20:05   Ann Peuteman interviewt Jos Geysels
20:25   een getuigenis en een lied
20:40   pauze
20:50   een authentiek Oostends visserslied
20:55   brieven van Dikke Freddy
21:10   muziek door Jan De Smet

 

Adres: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout


Ten derden male

Ten derden male is een dringende oproep om rekening te houden met mensen die in armoede leven. Armoede is niet alleen een kwestie van te weinig centen, maar ook van een gebrek aan kansen en mogelijkheden. Het is een schrijnende schande dat politiek verantwoordelijken in een samenleving die voldoende middelen heeft om iedereen een menselijk leven te laten leiden, blind blijven voor de ellende van een alsmaar groter wordende groep van medeburgers. Een kleine groep vermogenden haalt onbelemmerd binnen wat wie uit de boot valt tekortkomt.

Ten derden male geeft feiten en cijfers over het armoedeprobleem, naast persoonlijke verhalen en anekdotes. Suggesties om het armoedeprobleem daadwerkelijk aan te pakken ontbreken uiteraard niet.

De auteurs van Ten derden male schreven eerder de armoedeaanklacht De schande en de keerzijde (2014) en Uit woede en onbegrip (2019). Het is jammer dat zij ten derden male de pen ter hand moeten nemen.