Dichters van Vrijdag

Wij zijn dichters van Vrijdag. 

Wij bieden ons aan.

Wij zijn geen nieuwe school en delen niet noodzakelijk dezelfde opvattingen. Maar wat wij wél delen, is onze thuis: Uitgeverij Vrijdag. Daarom willen wij samen voor het voetlicht treden: om te laten zien dat er in Vlaanderen nog algemene uitgevers bestaan die ook durven te investeren in poëzie. In jonge, kwaliteitsvolle poëzie. Want ook dat hebben we gemeen: we zijn er niet alleen van overtuigd dat er in Vlaanderen veel poëtisch talent is, maar ook dat er een markt is voor poëzie. Nog altijd. Anno 2016. En dat zal zo blijven. Want er is behoefte aan zin. En kwaliteit drijft boven. 

Niet minder dan 15 locaties in Vlaanderen en Nederland maakten in 2015 kennis met de verschillende stemmen uit het poëziefonds van Uitgeverij Vrijdag. We trapten de tournee succesvol af in het Gentse PoëzieCentrum en zetten er een orgelpunt achter in De Brakke Grond te Amsterdam. Onderweg hielden we halt in o.a. Antwerpen, Sint-Niklaas, Genk, Vilvoorde, Zottegem, …

Een jaar later is er veel veranderd. Om te beginnen is de poëziecatalogus van Vrijdag aangevuld met niet minder dan 11 nieuwe namen, wat de verscheidenheid van het fonds alleen maar ten goede komt. Op enkele jaren tijd is Vrijdag uitgegroeid tot de meest diverse literaire uitgeverij in Vlaanderen, met een poëziefonds waar andere huizen maar van kunnen dromen.

Om deze heuglijke groei in de verf te zetten, zetten we nu een vervolgtournee in de stijgers. Tijdens het voorjaar van 2017 trekken de Dichters van Vrijdag opnieuw op pad. Het opzet blijft daarbij grosso modo ongewijzigd: we komen graag met 4 van de 16 dichters bij u langs, en we nemen telkens één aanvullende act met ons mee.

Voelt u ervoor om ons te boeken, antwoord dan als de bliksem naar ...... We zullen uw vragen met veel plezier beantwoorden. En we kijken er naar uit constructief met u te mogen samenwerken en samen met u te bewijzen dat er een publiek is voor poëzie. Nog altijd. 

Praktisch:

-          De lezing duurt ca. 70 minuten.

-          We bezorgen u een wervende aankondigingstekst en begeleidend beeldmateriaal.

-          Geschikt voor boekhandels, bibliotheken en andere literaire, intieme locaties.

Technische vereisten:

-          voor de dichters: één spreekmicrofoon op statief

-          voor de tekenaar: een beamer, een vga-aansluiting, een projectiescherm of -muur, elektriciteit, een tafeltje en een stoel van waarop het scherm zichtbaar is.

Voor meer praktische info kunt u voortdurend terecht bij een van de Dichters Van Vrijdag.

Foto's

Dichters van Vrijdag 2016-2017
/dichtersvanvrijdag