Uitgeverij Vrijdag wordt vanaf 2018 uitgever van DW B

DW B, het literair-culturele tijdschrift Dietsche Warande & Belfort, is na De Gids het oudste literaire tijdschrift uit het Nederlandse taalgebied. Onder hoofdredactie van Hugo Bousset is DW B inmiddels een laboratorium voor de kruisbestuiving van literatuur en andere kunstvormen, op papier zowel als digitaal en met een regelmatig aanbod van podiumactiviteiten. DW B is bovendien een van de grootste literaire tijdschriften met een constante verkoop van 1 000 exemplaren. In de redactie werken talenten als Charlotte van den Broeck, Koen Peeters, Yves Petry, Maud Vanhauwaert, Peter Vermeersch, Elma van Haren en Peter Verhelst mee aan voortdurende kwaliteit, relevantie, relevatie en innovatie.

Uitgeverij Vrijdag biedt sinds 2008 als onafhankelijke literaire uitgeverij een forum voor authentieke meningen & verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en visie bieden. Stijlvol, vernieuwend en verrassend.

Met het oog op een nog solider aanwezigheid in de boekhandel, het literaire veld en de Media Van Tegenwoordig zal Vrijdag vanaf 2018 fungeren als uitgever van DW B. De redactionele koers blijft kwaliteit combineren met innovatie: elk jaar bieden vier fraai vormgegeven nummers uitmuntende teksten rond een urgent thema waarvan de samenhang zo groot is dat het geheel de delen overstijgt. Dankzij de vereende krachten wordt het digitale aanbod uitgebreid en permanent geactualiseerd met boekbesprekingen en nieuwsberichten, waardoor DW B snel(ler) kan reageren op actuele ontwikkelingen en interveniëren in literaire debatten. De eerstvolgende nummers zoemen in op Ivo Michiels, Paul Robbrecht, Vintage en Oostende.

Comments