HOMEWEBWINKEL / NON-FICTIE / KUNST EN CULTUUR VAN VRIJDAG

Kunst en Cultuur van Vrijdag

Kunst en Cultuur


Auteurs

Maak kennis met enkele auteurs van Vrijdag

Jan Smet legde als stichter en hoofdredacteur van CISO-magazine en Stripgids de fundamenten van de Vlaamse stripjournalistiek. Hij riep de Stripgidsprijs/Bronzen Adhemar in het leven en het Turnhoutse stripfestival. Hij werkte mee aan Wordt vervolgd. Stripleksikon der Lage Landen en publiceerde o.a. Marc Sleen (met Fernand Auwera) en Vlaamse reuzen (met Toon Horsten).

In het voorjaar van 2021 verscheen bij Vrijdag Duizend bommen en castraten. Censuur in de strip.

Ellen Van Pelt werkte een tijdlang als psychologe. Ze woont en werkt in Antwerpen. Ze is bestuurslid bij PEN Vlaanderen en danst Argentijnse tango. Ellen publiceerde korte verhalen in verschillende literaire tijdschriften. In 2015 publiceerde ze Drift, haar debuutroman die genomineerd werd voor de Longlist Hebban Debuutprijs 2016. Ook schreef ze een biografie over Roger Van de Velde, Deze wereld is geen ergernis waard, die in 2020 verscheen.

Geert Hoste is de meest succesvolle cabaretier van Vlaanderen, bekend van zijn theatervoorstellingen en nieuwjaarsconferences. Hij wordt beschouwd als de godfather van de stand-up en gelauwerd om zijn intelligente humor. Hoste schrijft en presenteert ook columns voor Radio 1 en Dag Allemaal. In 2019 ontving hij de Nationale Humorprijs.


Webwinkel

Bestel hier de boeken van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden