ZOMER 2020

Beste Vrijdaglezer,

Overal om ons heen zien we dat de boekhandels creatieve oplossingen vinden om u in deze tijd van sociale afstand toch de boeken te bezorgen die u graag wilt lezen. Steun hen. Bestel uw boeken telefonisch of online bij uw lokale boekhandelaar. En kom zo op een aangename manier deze moeilijke periode door!

Lukt het toch niet om de titels van Uitgeverij Vrijdag bij de boekhandelaar te bestellen? Dan kunt u ook terecht in onze webshop.
Vul de kortingscode - CORONAKORTING - in bij uw bestelling en dan ontvangt u bovendien 10% korting op uw bestelling.

Want alle beetjes helpen!

Namens het team van Vrijdag wensen we u allen een goede gezondheid en veel leesplezier!

Over ons

Uitgeverij Vrijdag, een onafhankelijke literaire uitgeverij gevestigd in Antwerpen sinds juni 2008, wil zo veel mogelijk lezers bereiken met authentieke meningen en verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en antwoord bieden in & aan een bewegende wereld.

Stijlvol, innoverend, rebels en verrassend. Veel aandacht gaat naar de professionele begeleiding in elk stadium van het boek: redactie, productie, verspreiding, promotie. Daarbij worden schrijver én lezer centraal gesteld. 

De uitgeverij, gestart door Rudy Vanschoonbeek, publiceerde inmiddels meer dan 400 titels - poëzie en proza, essay en naslagwerk, prentenboek of beeldroman, kalender of wegwijzer - van overwegend Vlaamse auteurs, met de nadruk op literatuur en kwaliteitsnon-fictie, die zich mogen verheugen in ruime publieksbelangstelling. 

De naam heeft de uitgeverij te danken aan het bekende toneelstuk van Hugo Claus, maar doet evenzeer denken aan de kompaan van Robinson Crusoe, het begin van het weekend of de ongebonden wellust. De kartelrand van ons logo is de taalgrens van ons vaderland.

Anne-Laure Van Neer aan de podcasttafel van Alex Agnew

Lees nu haar nieuwe thriller LOUISE

GELUKKIGE 65e VERJAARDAG, ERIK VLAMINCK

Jarige Erik Vlaminck wordt gevierd met brieven aan Dikke Freddy

Ter gelegenheid van de verjaardag van de auteur, met als alter ego Dikke Freddy, schreven 13 vrienden en bekenden een antwoordbrief. Gebundeld in de exclusieve oplage van 1 exemplaar voor de auteur: DIKKE FREDDY KRIJGT ANTWOORD. Op uw gezondheid!

LOUIS VAN DIEVEL VOORZIET BISSCHOPPEN VAN VAKANTIELECTUUR

Een gesigneerd exemplaar van 'De onderpastoor' ging naar hen op de bus

Auteur Louis van Dievel bezorgt met plezier wat stichtelijke vakantielectuur aan de bisschoppen van Vlaanderen.

Leest u mee in De onderpastoor, Monseigneur?

Ook Laura Janssens was te gast bij radio Nostalgie!

De derde druk van 'Niet Nu Laura' ligt nu in de winkels