NIEUW BIJ VRIJDAG

Over ons

Uitgeverij Vrijdag, een onafhankelijke literaire uitgeverij gevestigd in Antwerpen sinds juni 2008, wil zo veel mogelijk lezers bereiken met authentieke meningen en verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en antwoord bieden in & aan een bewegende wereld.

Stijlvol, innoverend, rebels en verrassend. Veel aandacht gaat naar de professionele begeleiding in elk stadium van het boek: redactie, productie, verspreiding, promotie. Daarbij worden schrijver én lezer centraal gesteld. 

De uitgeverij, gestart door Rudy Vanschoonbeek, publiceerde inmiddels meer dan 400 titels - poëzie en proza, essay en naslagwerk, prentenboek of beeldroman, kalender of wegwijzer - van overwegend Vlaamse auteurs, met de nadruk op literatuur en kwaliteitsnon-fictie, die zich mogen verheugen in ruime publieksbelangstelling. 

De naam heeft de uitgeverij te danken aan het bekende toneelstuk van Hugo Claus, maar doet evenzeer denken aan de kompaan van Robinson Crusoe, het begin van het weekend of de ongebonden wellust. De kartelrand van ons logo is de taalgrens van ons vaderland.

Ook Laura Janssens was te gast bij radio Nostalgie!

De derde druk van 'Niet Nu Laura' ligt nu in de winkels

Joris Vermassen was bij radio Nostalgie: de week van de cartoonist

Lees nu zijn nieuwe boek 'Heilige tekst, goddeloos beeld.'

Maarten Goethals 'De fragmenten' - Cutting Edge recensie

'Op de wip tussen het fragmentarische en het experimentele'

Gazettenpraat: Pat Donnez in het Gazet van Antwerpen

Tweede roman 'Het interview' vanaf nu in de boekhandel

De pater en de filosoof - Campuskrant KU Leuven

In de pers

Comments