HOMEWEBWINKEL / NON-FICTIE / MAATSCHAPPIJ VAN VRIJDAG

Maatschappij van Vrijdag

Klimaat


Religie

Mens en maatschappij


Auteurs

Maak kennis met enkele maatschappelijke auteurs uit ons fonds.

Erik Vlaminck is schrijver van romans als Suikerspin, Brandlucht en Iconen. Vlaminck is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse
Taal en Letteren. Hij combineert maatschappelijk engagement met een ijzersterke pen. In toegankelijke taal omkadert burleske humor de ernst in zijn romans, columns, pamfletten en theaterteksten.

Als theaterauteur werkte Vlaminck voor gezelschappen als Olympique Dramatique, Toneelhuis en Laika. 

Michel Follet is sinds 1981 radio- en televisiemaker (voor en achter de schermen) met cinema en filmmuziek als vaste waarden. Hij schreef eerder boeken over het medialandschap, stalking, de wereld van blinden, tinnitus en hyperacusis. Recent
verschenen Een slag van de molen en Wanneer zien we u terug?

We worden er niet jonger op (november 2023) is het vervolg van het in 2021 verschenen relaas Wanneer zien we u terug?, over twee eigenzinnige negentigplussers in een woonzorgcentrum.

Ludo Abicht studeerde Klassieke Talen, Germaanse Letteren en filosofie. Hij doceerde literatuur en filosofie aan de University of New Brunswick (Canada), Antioch University en UC Berkeley (VS), de UGent en de UAntwerpen. Hij publiceerde talrijke boeken en artikels over het Israëlisch-Palestijns conflict, de joodse cultuur, het Midden-Oosten, filosofie, ethica, integratie en nationalisme.

Bij Vrijdag verschenen De Bijbel. Een vrij zinnige lezing (2016),  De Joden van Antwerpen (2018) en De eeuwige kop van Jood (2019).


Webwinkel

Bestel hier de maatschappelijke auteurs van Vrijdag.


Verwachte levertijd

  • België: 3-5 werkdagen
  • Nederland: 5-10 werkdagen
  • Europa: 5-15 werkdagen

Betaalmogelijkheden